De Keppelrun gaat door coulisselandschap rondom Hoog- en Laag-Keppel. Foto: Sandra Derksen
De Keppelrun gaat door coulisselandschap rondom Hoog- en Laag-Keppel. Foto: Sandra Derksen

Keppelrun door coulisselandschap en dorpskernen

Sport

5 km, 10 km en 1 km jeugdloop

HOOG-KEPPEL - Komende zondag, 12 juni vindt de dertiende editie plaats van de Keppelrun. Na twee jaar door corona niet te hebben kunnen organiseren vindt dit jaar dit leuke hardloopevenement weer plaats. De Keppelrun is een gezellige en heel goed georganiseerde hardloopwedstrijd die je dwars door het fraaie decor van een typisch Achterhoeks coulisselandschap en door de dorpskernen van Hoog- en Laag-Keppel leidt. Onderweg ervaren de hardlopers de rust en de schoonheid van de natuur en komt de historie tot leven. 

De afstanden om te lopen zijn 1, 5 of 10 kilometer, met start en finish in het dorp Hoog-Keppel. Het startschot van de Keppelrun klinkt om 10.30 uur voor de Bronckhorst Tandartsen 5 km-loop en om 11.20 uur voor de Coffee Fresh Westhoff 10 km-loop. Om 12.40 uur start de Jeugdloop, in vier verschillende leeftijdscategorieën: 4-5 jaar (500 meter), 6-7 jaar, 8-9 jaar en 10-11-jaar (1 kilometer). 

De kinderen in de leeftijdscategorieën 4-5 en 6-7 jaar mogen onder begeleiding van ouders lopen.

5km parcours over golfbaan + veel muziek
Bij de Keppelrun staat sportiviteit, gezondheid en gezelligheid voorop. En natuurlijk vindt er ook een tijdregistratie plaats. De route geeft spannende doorkijkjes, waar boerderijen, bos, weilanden en akkers elkaar afwisselen. Het parcours heeft bewezen dat snelle tijden mogelijk zijn. 

De Keppelrun staat bekend om de gemoedelijke sfeer en is voor jong en oud. Betrokken sponsoren, enthousiaste vrijwilligers en plaatselijke muzikanten zorgen samen met de organisatie onder auspiciën van voetbalvereniging HC’03 voor een perfect hardloopevenement. Het parcours van de 5 km is geweldig mooi, de lopers gaan gedeeltelijk over en langs de banen van de Keppelse Golfclub, een unicum in Nederland. Kortom, met de Keppelrun geniet je van een afwisselend en uitdagend hardloopparcours!

Inschrijving
Wil je meedoen aan de Keppelrun dan kun je je nog tot en met zaterdag 11 juni 23.59 uur inschrijven. Dit kan via de website. Er is geen na-inschrijving mogelijk.
Alle deelnemers ontvangen dit jaar een unieke herinneringsmedaille en leuke extra’s met onder andere cadeauvouchers voor een gratis golfclinic, kortingsbon voor hardloopschoenen en gratis entree tot openluchtzwembad Hessenbad. Ook ontvang je digitaal een certificaat en een videofilm van met jouw finish. Alle informatie en praktische zaken zijn te vinden op de site.

Teams: samen strijden voor een snelle tijd
Dit jaar kun je ook deelnemen als team. Altijd al eens met familie, vrienden, collega’s, buren of sportteam de strijd aan willen gaan? Dit is je kans! Naast een individuele tijd strijd je dan ook mee voor de snelste teamtijd op de 5 of de 10 kilometer. Een team bestaat uit drie of vier lopers, waarbij de snelste drie tijden meetellen. 


www.keppelrun.nl

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant