Drone beelden vorderingen Bart Smeets. Foto: Paul van Druten
Drone beelden vorderingen Bart Smeets. Foto: Paul van Druten Paul van Druten

Kunstenaar gestart met indrukwekkende muurschildering bij diervoerderbedrijf

XToerisme

DOETINCHEM – Kunstenaar Bart Smeets (Smates) is vorige week gestart met een realistische muurschildering op het bedrijfspand van Partner in Ped Food (PPF) aan de Havenstraat. De schildering is onderdeel van het project Silo Art Tour Achterhoek. Het levensgrote kunstwerk in Doetinchem wordt eind november opgeleverd.

Kunstenaar Bart Smeets, bekend onder de artiestennaam Smates, is verantwoordelijk voor het kunstwerk op het bedrijfspand van de leverancier in diervoeding: Partner in Ped Food.
Smates staat bekend om zijn talent voor fotografische tekeningen en heeft op deze locatie een mooie verbinding gelegd tussen de functie van het bedrijf en de omgeving. Zo is het Achterhoekse coulisselandschap onderdeel van zijn ontwerp: een gebied dat uitstekend geschikt is om in te wonen, beleven, ontdekken en te recreëren.

Kunst in buitenlucht
In tien Achterhoekse gemeenten worden grote objecten in het landschap, die een link hebben met de agrarische sector, getransformeerd tot kunstwerken. “Met de Silo Art Tour willen we impact maken en laten zien dat de Achterhoek innovatief, ondernemend en creatief is. En de zichtbaarheid en aantrekkelijkheid van de Achterhoek vergroten en identiteit en trots van deze streek versterken”, aldus
Annemiek Riefel van Stichting Achterhoek Toerisme.
Bij de totstandkoming van dit project zijn verschillende partijen betrokken. In afstemming met de gemeenten zijn tien locaties geselecteerd. Per locatie is een kunstenaar gekozen die aan de hand van een briefing en locatiebezoek aan de slag is gegaan met een ontwerp. Het project wordt mede mogelijk gemaakt door Cultuur en Erfgoedpact Achterhoek, Achterhoek Toerisme, Cultuur Oost, Stichting Pak An en Leader Achterhoek.

Definitieve oplevering
De organisatie werkt tot en met het voorjaar van 2022 hard aan het uitrollen van nieuwe locaties. Naar verwachting kan aansluitend een tour worden gemaakt door de tien Achterhoekse gemeenten om alle kunstwerken te bekijken. Tot die tijd is het proces te volgen via de social media kanalen Facebook en Instagram (@siloarttourachterhoek) en via de website. Voor de belangstellenden die graag al wat willen ontdekken van de Achterhoek: combineer een bezoek aan één van de kunstwerken met andere activiteiten in de regio.


 www.siloarttourachterhoek.nl

Advertenties doorgeplaatst vanuit Doetinchems Vizier