CIrcus Zanzara combineert theater en circusacts. Foto: Zanzara

CIrcus Zanzara combineert theater en circusacts. Foto: Zanzara

Circustheater Zanzara viert 40-jarig jubileum

Zakelijk

DOETINCHEM - Circustheater Zanzara bestaat veertig jaar en viert dit in de eigen stad Doetinchem met een jubileumvoorstelling op 18 en 19 april (19.00 uur)en 20 en 21 april (15.00 uur). Speciaal voor de magische voorstelling Felix Terra worden drie circustenten op de Varkensweide in Doetinchem gebouwd. “We willen een prachtig feest vol theater, humor en circusacts vieren met Doetinchem”, aldus Paulo en Mayka, de oprichters van het circustheater.

Over Zanzara
Zanzara is een typisch familiecircus. Veertig jaar al in Doetinchem en al vijftien jaren achtereen spelen ze in de wintermaanden in het Westerpark in Amsterdam. Circus-straatartiesten Paulo en Mayka richten het ooit op, nu spelen ze met hun dochter Jans en al jaren in samenwerking met de theatergroep Hirondelles van Jans, schoonzoon Rik en aangeplakte zoon Martijn met zijn vriendin Imke.

Natuurlijk zijn er de kleinkinderen Dorus en Pim (als hij niet slaapt). “Toen Dorus klein was bleef hij achter de schermen, maar vroeg natuurlijk waar zijn moeder was. Toen ben ik met hem op de pisterand gaan zitten, dan kon hij de voorstelling zien”, vertelt Mayka “We vonden daar later een soort woonwagentje voor die we in de tent zetten. Dorus deed al snel ook mee met de diabolo en jongleren. En ook Pim zegt al ‘tent, tent’, die vindt het leuk en spannend.” Ook niet meer weg te denken; de acrobaat uit Kenia, Steve en zijn vrouw en muzikante Fiora met haar prachtige zang die hij bij Zanzara ontmoette. Ook de virtuoze trompettist Wouter en zingende drummer Gino zijn Zanzaristen. Iets korter maar inmiddels onmisbaar zijn de ukelele spelende pianiste Jina en de bassist Donné die op alle instrumenten die maar bassen speelt. En natuurlijk niet te vergeten Adrian, die na zijn eerste jaar regie ook al jaren zelf mee speelt. Bijna een vaste artiest uit Spanje maar helemaal nieuw in deze voorstelling de virtuoos met diabolo Didac.

Felix Terra
De voorstelling, geschikt voor alle leeftijden, neemt de bezoekers mee op een ongelooflijke reis door een wereld vol verbeelding en avontuur. De show combineert acteerprestaties met acrobatiek, kleurrijke kostuums en meeslepende live-muziek. De voorstelling wordt geproduceerd door het vaste team van Circustheater Zanzara in samenwerking met acrobaten, regisseur, muzikanten en kostuumontwerpers. Kortom: mensen die met hun passie voor theater en circus de voorstelling naar een hoger nieuw niveau tillen. Zanzara mixt circus, straattheater, live muziek en theater en speelt de acts met een brede glimlach en geregeld een vette knipoog. Die zien de kinderen niet, maar hun ouders, opa’s en oma’s wel. En dat is precies de bedoeling!

Felix Terra speelt zich af op de prairie, het andere moment in een klein tentendorp en dan weer in de plaatselijke saloon. Het verhaalt over een rustige gemeenschap, dat wordt verstoord door een ambitieuze, hiërarchische Kolonel met grootse plannen voor de toekomst: een spoorlijn. Hij wordt bijgestaan door zijn klunzige sergeant, zijn vriendelijke bediende, zijn trompetter en zijn af en toe uit de ban springende trommelaar. 

Het dorp raakt danig uit zijn gewone doen door dit koppel. Maar de krachtige, prachtige salooneigenares en haar knechtje zien er wel brood in. Ook haar muzikale personeel, de sheriff en de andere vaste gasten houden wel van wat afwisseling. Voor de rustige hardwerkende boer en boerin en de tentbewoners ligt dat toch wat anders. De onrust leidt tot een (acrobatisch) saloongevecht, een tentbewoonster wordt in een kist opgesloten en een enthousiaste bediende steekt per ongeluk de saloon in brand. Kortom, zoals te verwachten bij Zanzara: geen moment verveling!

Tickets
Tickets voor de avond- en middagvoorstellingen zijn vanaf heden te koop op de website www.zanzara.nl. Kinderen 15 euro, volwassenen 19 euro voor de tribune.


www.zanzara.nl

De circustent van Zanzara strijkt voor het jubileum neer op de Varkensweide in Doetinchem. Foto: Zanzara
Dorus doet mee in de acrobatiek. Foto: Zanzara
Jans in de piste. Foto: Zanzara

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant