Consulenten Mantelzorg Fleur Wieggers en Gule Shekho ontvangen mantelzorgers graag. Foto: PR
Consulenten Mantelzorg Fleur Wieggers en Gule Shekho ontvangen mantelzorgers graag. Foto: PR PR

Mantelzorgcafé eindelijk weer open

Zorg

DOETINCHEM - Een ontmoetingsplek voor iedereen die langdurig, intensief zorgt voor familieleden of vrienden of anderen: dat is het Mantelzorgcafé. Je ontmoet er lotgenoten, kunt er in een ontspannen sfeer ervaringen uitwisselen en er de laatste ontwikkelingen op het gebied van mantelzorg horen. 

Wie wil kan gewoon binnenlopen om even stoom af te blazen, lotgenoten te ontmoeten, verhalen delen of met een van de mantelzorg consulenten te praten. Op 1 april gaat om 10.00 uur het Mantelzorgcafé weer open. Daarna is er iedere eerste vrijdag van de maand als vanouds weer een Mantelzorgcafé.

Als een naaste ziek of hulpbehoevend wordt, dan is de zorg voor je moeder, die buurman, je kind, dat zusje of die goeie vriend vaak vanzelfsprekend. Je bent dan ineens mantelzorger. Ook al ben je op de eerste plaats kind, buurvrouw, ouder, broer of vriendin. Voor al je vragen rondom mantelzorg kun je sinds 1 oktober 2021 bij Buurtplein terecht.
Duizenden zijn er in Doetinchem en de Mantelzorgcentrale helpt mantelzorgers die een luisterend oor of ondersteuning kunnen gebruiken. Soms zijn mensen zich er niet van bewust, maar iedereen die langdurige, intensieve zorg aan mensen met fysieke, verstandelijke of psychische beperkingen is mantelzorger.

Door de coronamaatregelen was het Mantelzorgcafé meer dan twee jaar gesloten. Nu de Mantelzorgcentrale bij Buurtplein Doetinchem zit, gaan de deuren van het café weer open. Het mantelzorgcafé wordt gehouden in Stadscafé Simons, adres: Simonsplein 8.
Consulenten Mantelzorg Fleur Wieggers en Gule Shekho ontvangen vanaf 10 uur elke bezoeker met een gratis kopje koffie of thee. Het Mantelzorgcafé is vrijdag tot 11.30 uur geopend en aanmelden is niet nodig. De bedoeling is om de volgende Mantelzorgcafés rondom een thema mee te organiseren.

Een vraag of verzoek aan de Mantelzorgcentrale? Bel of mail met 0314-654440 of mantelzorgcentrale@buurtplein.nl.

Mantelzorgcafé Buurtplein

Stadscafé Simons, adres: Simonsplein 8.
Iedere eerste vrijdag van de maand van 10.00 tot 11.30 uur.
Aanmelden is niet nodig.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant