Inspiratie opdoen bij een inspiratiepunt.
Inspiratie opdoen bij een inspiratiepunt. Foto: PR

VVV’s in de Achterhoek: volop informatie en inspiratie

di 10 aug 2021, 18:00 Algemeen

DOETINCHEM - Wil je een dagje, weekend of paar weken ontsnappen uit de dagelijkse drukte? Dwalen door smalle straatjes van gezellige middeleeuwse stadjes? Eindeloze boswandelingen maken door een prachtig, heuvelachtig landschap? Heerlijk fietsen van de ene wijngaard naar de andere? Je zou misschien denken dat je voor dit alles naar Zuid-Europa moet afreizen, maar niets is minder waar: je vindt het gewoon in de Achterhoek!  En je wordt er ook nog eens ontzettend gastvrij en vriendelijk ontvangen. Want omzien naar elkaar – naoberschap – dat zit in de Achterhoekse natuur.

De VVV’s en Toeristische Informatiepunten (TIP) in de Achterhoek zijn dé plek voor al je toeristische informatie over wat er te zien, doen en te beleven is streek. Je wordt gastvrij ontvangen en professionele VVV- medewerkers en vrijwilligers informeren je onder meer over waar je ontspannen en zorgeloos kunt blijven slapen, heerlijk kunt eten en drinken, over attracties en bezienswaardigheden en over dagjes uit met auto-, fiets- en wandelroutes.

Ook informeren zij met enthousiasme over de natuur, cultuur en historie van de omgeving, want de VVV-medewerker en vrijwilligers zijn lokaal geworteld en van alle wetenswaardigheden uitstekend op de hoogte. Zo vertellen zij over de geheime en bijzondere plekjes die net niet op internet te vinden zijn.

Verspreid over de Achterhoek vind je vijf gloednieuwe VVV- inspiratiepunten. In modern ingerichte winkels krijg je op een interactieve manier een voorproefje op de omgeving. Iedere locatie heeft zijn eigen uitstraling, beleving en verhaal. Met de Routemixer creëer je een eigen wandel of fietsroute. Je vindt de nieuwe inspiratiepunten in Lochem, Winterswijk, Ulft, Zutphen en Groenlo. Kijk op de website van de VVV Achterhoek voor alle VVV- adressen (achterhoek.nl/vvv).

Advertenties doorgeplaatst vanuit Doetinchems Vizier