de concertanten
de concertanten Foto: PR

Zomeravondconcert van strijkkwartet en piano in de Catharinakerk

Algemeen

Doetinchem - Op  vrijdag 13 augustus geven Il Quartetto Musica Contea en concertpianist Han Schokker een concert met muziek van Beethoven en Schumann. Het strijkkwartet bestaat uit de musici Meike Abels (viool 1), Han Vinke (viool 2), Nio Linneman (altviool) en Barbera Vinke (cello). De leden van het kwartet zijn allemaal professionele musici met een ander beroep ernaast. Hun repertoire gaat van klassiek tot pop.

Het concert begint om 20.00 uur en vindt plaats in de Catharinakerk in het centrum van Doetinchem. Reserveren is mogelijk door het sturen van een mail naar hgschutman@outlook.com. De entree bedraagt vijf euro.

Han Schokker trad tijdens zijn studie al op met orkest. Zijn repertoire is breed: van Mozart, Scarlatti, Beethoven tot Liszt, Chopin, Brahms, Schumann en Rachmaninoff.

In 2011 won Han het TV programma ‘Onder Wibi’s vleugels’. Aansluitend ging hij met Wibi Soerjadi op tournee door heel Nederland en speelde daarbij zelfs twee keer in het Concertgebouw in Amsterdam, maar ook in de Doelen in Rotterdam.

Dit avondconcert is klassiek en bestaat uit twee delen.

1) Beethoven: kwartet opus 18, no. 4 ‘Dem Fürsten von Lobkowitz gewidmet’. Delen: Allegro ma non tanto, Andante scherzoso quasi Allegretto, Menuetto (Allegretto & Trio), Allegro

2) Robert Schumann: pianokwintet Opus 44 met concertpianist Han Schokker als solist. Delen: Allegro brillante, Moda d’una marcia, Scherzo, Allegro.

www.catharinacultureel.nl

Advertenties doorgeplaatst vanuit Doetinchems Vizier