Kindervrijmarkt. Foto: PR Lekker. Doetinchem
Kindervrijmarkt. Foto: PR Lekker. Doetinchem

Koningsnacht en Koningsdag in Doetinchem

Cultuur

DOETINCHEM - Het centrum van Doetinchem is dé ontmoetingsplek van de regio op vrijdag 26 april (Koningsnacht) en zaterdag 27 april (Koningsdag), Lekker. Doetinchem bruist van de Oranjefeesten. Naast de Kindervrijmarkt op Koningsdag staan er vanaf 15.00 uur maar liefst zeven podia op verschillende locaties en is het door de hele binnenstad één groot Oranjefeest. 

De feestelijkheden starten op vrijdagavond 26 april vanaf 20.00 uur met ‘We Are Royals Festival’ op het Marktplein en de verschillende muziekpodia in het centrum zoals twee podia in de Grutstraat, een podium met Nederlandstalige muziek in de Korte Kapoenistraat én ‘Het foute feest’ op het Simonsplein. Kindervrijmarkt Op 27 april om 09.00 uur start de Kindervrijmarkt in de binnenstad van Doetinchem. De vrijmarkt wordt dan officieel geopend door Burgemeester Boumans samen met Kinderburgemeester Freek Bertelman op het Catharinaplein. Drum & Showfanfare zal zorgen voor de muzikale omlijsting. Tot circa 14.00 uur kunnen kinderen (onder begeleiding van een ouder/ verzorger) hun spulletjes, die zij gedurende het jaar verzameld hebben, verkopen. Commerciële verkoop is niet toegestaan, want het draait tijdens de vrijmarkt op Koningsdag om de jongste bewoners van onze gemeente. 

Na de Kindervrijmarkt, wordt het muzikale Oranjefeest vervolgd en vanaf 15.00 uur is er op zeven podia verspreid door het centrum (live) muziek. Op twee locaties in de Grutstraat, Joop Sarsplein, Korte Kapoeniestraat, Marktplein en twee podia op het Simonsplein. Het wordt één groot Oranjefeest in de binnenstad van Doetinchem. Voor de juiste programmering en de tijden check deze website

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant