Het natuurlijkste kinderfeest van Doetinchem: het Zandbultfestival. Foto: PR
Het natuurlijkste kinderfeest van Doetinchem: het Zandbultfestival. Foto: PR

Zandbultfestival, het natuurlijkste kinderfeest van Doetinchem

Maatschappij

DOETINCHEM - Op zondag 15 mei 2022 van 13.00 tot 17.00 uur vindt de vierde editie van het natuurlijkste kinderfeest van Doetinchem plaats: het Zandbultfestival. Een gratis jaarlijks festijn met dans, theater, spel, muziek, natuur, educatie en sport aan de 2e Loolaan voor kinderen in de basisschoolleeftijd. Thema: bloei!

Om 13.00 uur zal het Zandbultfestival officieel geopend worden door burgemeester Mark Boumans, gevolgd door een openingsdans van Studio IN Dans.

Tussen de openingsdans en de afsluitende djembé-sessie kunnen de kinderen deelnemen aan zo’n twintig activiteiten. Van schatgraven en een huifkartocht tot een poppenkast en ponyrijden voor de jongste jeugd. Creatievelingen kunnen onder andere tasjes stempelen, bloempersjes versieren en kaarsen maken. Ook is er een ontspannen yogales, een intensieve boksclinic, een tokkelbaan en een pumptrack.

Het Zandbultfestival wordt afgesloten om 17.00 uur.

Voorzieningen
Er is koffie en frisdrank voor de volwassenen (niet gratis). Zolang de voorraad strekt kan elk kind een gratis bolletje ijs en een krentenbol krijgen. Verder is er onbeperkt drinkwater (eigen beker/bidon meenemen!) en fruit/groente en voldoende zitgelegenheid beschikbaar. EHBO en toiletten zijn aanwezig.

Parkeren
De organisatie verzoekt iedereen zoveel mogelijk te voet of per fiets te komen. Er kan vanaf zaterdagavond 14 mei tot zondagavond 15 mei niet geparkeerd worden bij de Zandbult. Er wordt verwezen naar de parkeerplaats naast Havezathe Hagen.

Bij slecht weer zal het festival afgelast worden.

Advertenties doorgeplaatst vanuit Doetinchems Vizier