Lekker bewegen is goed voor iedereen. Foto: PR
Lekker bewegen is goed voor iedereen. Foto: PR

Veelzijdig bewegen bij Days Outside

Maatschappij

DOETINCHEM - Days Outside geeft wekelijks een gratis veelzijdig sport- en beweegprogramma voor de jeugd van 6-12 jaar. Het programma is gericht op de breed motorische ontwikkeling, elke week 2 andere sporten en een tof circuit gericht op de gezondheid en ontwikkeling van kinderen.

“Wij vinden (BMO) een breed motorische ontwikkeling belangrijk. Ons programma bestaat daarom o.a. uit de 15 grondvormen. We werken samen met verenigingen, de naschoolse opvang, basisscholen, het voortgezet onderwijs en geven ons programma midden in de wijk. Via het SKILLS project willen we de jeugd weer in beweging brengen maar ook veelzijdig laten bewegen. Omdat steeds meer gezinnen het moeilijk hebben, bieden wij dit programma 2x in de week gratis aan” vertelt Desiree van Days Outside. “Veelzijdig bewegen is nodig voor een goede ontwikkeling. Het is de basis voor fitheid, vitaliteit en een goede gezondheid.Een gezond en gevarieerd beweegprogramma bevat diverse spel- en oefenvormen uit verschillende grondvormen van bewegen. Dit zorgt voor betere prestaties, minder blessures, meer creativiteit en een goede ontwikkeling. Kinderen die veelzijdig bewegen zullen betere sporters worden. Maar ook op volwassen en oudere leeftijd zul je profijt hebben van het op jonge leeftijd veelzijdig bewegen. Daarom bestaat het programma uit een tof circuit gericht op de ontwikkeling en iedere les 2 sporten of varianten daarop.”

Skills locaties
Op de maandag zijn er activiteiten tussen 16.00-17.00 op de Groene Wig, midden in de wijk Dichteren. Adres: Willy Brandtplein. Men verzamelt op het basketbalveld.
Op de woensdag 16.00-17.00 zijn de Days Outside activiteiten op Sportpark de Bezelhorst. Daar wordt verzameld bij de ingang van vv Doetinchem. Adres: Bezelhorstweg 85. “Op de locatie Bezelhorst werken we samen met vv Doetinchem, ARGO atletiek en de Rugbyvereniging. Iedere week ondersteunt een trainer van een andere vereniging Days Outside”, legt Desiree uit. Er wordt gebruik gemaakt van de verschillende sportparken en faciliteiten op de parken. Op deze manier maken de kinderen kennis met de verschillende verenigingen.Het gratis SKILLS programma wordt twee keer in de week aangeboden door Days Outside. “De verenigingen vinden het belangrijk om een maatschappelijke rol in de wijk te vervullen. Er is tegenwoordig veel inactiviteit en beweegarmoede. Ze brengen graag door middel van dit veelzijdige programma de jeugd in beweging.”
Kom jij ook gezellig sporten? Deelname is gratis. Laat je even weten dat je komt? Info@daysoutside.nl

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant