Vrijwilligers Amke en Leon kijken toe hoe bezoekers Linde en Lone genieten in de bobsleebaan. Foto Rick Groters

Vrijwilligers Amke en Leon kijken toe hoe bezoekers Linde en Lone genieten in de bobsleebaan. Foto Rick Groters

Rick Groters

Bobsleeën op warme DoeMeeDag Scouting

Maatschappij

DOETINCHEM - Het is zaterdagochtend 13 april, de zon schijnt volop en het is 23 graden. Toch zitten er kinderen in een bobslee. Ja, dat kan. Tijdens de DoeMeeDag van de Scouting Roothaangroep uit Doetinchem wilden de leden en vrijwilligers namelijk laten zien dat alles mogelijk is.

Speciaal voor deze dag was er van houten palen een stellage gebouwd waar leden samen met hun vriendje of vriendinnetje in plaats konden nemen. Met een VR-bril op leek het net alsof zij echt in een bobslee zaten. De speciale effecten zoals wind en water en het schudden van het wagentje maakten de beleving compleet.
Wie aan Scouting denkt, zal niet direct de link met virtual reality leggen. Toch vindt vrijwilliger Leon Kuit dit goed passen: “Het oude gebruik van het knopen leggen met touw en de digitale technieken van nu vormen het ideale samenspel voor een Scoutingactiviteit.”

Omdat de Roothaangroep druk bezig is met de herbouw van de in 2016 afgebrande boerderij stond de rest van de DoeMeeDag in het teken van ‘klussen’. De aanwezige deelnemers konden deelnemen aan diverse activiteiten zoals: een steen-papier-schaar battle, een memoryspel over gevaren op de bouwplaats en het tekenen van een eigen droomclubhuis.
Meet over de scoutinggroep of over de herbouw van de boerderij kan terecht op de website.


www.roothaangroep.nl

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant