Alexander Büttner op de Vijverberg. Foto: De Graafschap Media
Alexander Büttner op de Vijverberg. Foto: De Graafschap Media De Graafschap Media

De Graafschap contracteert Doetinchemmer Alexander Büttner

Sport

DOETINCHEM - De Graafschap en Alexander Büttner hebben overeenstemming bereikt over een contract voor drie jaar. De aanvallend ingestelde vleugelverdediger komt deze zomer transfervrij over van RKC Waalwijk. 

“Ik ben erg blij dat we een speler van het kaliber van Alexander hebben binnengehaald”, aldus technisch manager Peter Bijvelds. “Alexander is een speler naar mijn hart met heel veel aanvallende impulsen. Fysiek staat hij er uitstekend op, maar het was voor mij ook erg belangrijk hoe hij er mentaal inzat. Het was mij echter al heel snel duidelijk dat Alexander heel graag naar ons wilde komen.” 

De Doetinchemmer tekent een contract voor drie seizoenen bij De Graafschap. “Wij hebben een respectvolle aanbieding naar Alexander gedaan”, geeft de technisch manager aan. “Maar we moeten Alexander ook de credits geven. Hij heeft in alle voorwaarden van het contract meegedacht en daar ben ik hem erg dankbaar voor.” 

‘Kers op de taart’
“Dit is voor mij de kers op de taart”, aldus de ervaren vleugelverdediger. “Ik vond De Graafschap altijd al een hele mooie club met fantastische supporters. Toen Peter mij belde, was ik eigenlijk direct enthousiast. Ik wil op en buiten het veld belangrijk zijn voor het team. Op het veld met aanvallende impulsen, scorend vermogen en buiten het veld wil ik de jonge jongens helpen.”

Büttner (33) brak door bij Vitesse en maakte in 2012 een toptransfer naar Manchester United. Daarna speelde de Doetinchemmer voor Dinamo Moskou, Anderlecht, weer Vitesse, New England Revolution.
Hij is mede-eigenaar van kledingmerk AB Lifestyle. In 2017 opende hij zijn eerste winkel in het centrum van Doetinchem.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant