Team Orion Na de overwinning. Foto: Sanne van Silfhout
Team Orion Na de overwinning. Foto: Sanne van Silfhout

Orion wint Bekerfinale met 3-0 van Limax: op naar het Landskampioenschap

Sport

DOETINCHEM/DEN BOSCH - In de finale staan is niet nieuw voor Orion. De winst pakken wel. Het is ongeveer 7 jaar geleden dat Acting Living Orion de bekerfinale won. Op 1 april schreef de club weer geschiedenis.  ”We gingen de wedstrijd in met revenge-gevoelens”, aldus algemeen manager Rob Jorna. 

Door Kelly Heerink

Hij is al tien jaar bij de club - negen jaar als speler en sinds een jaar zit-ie in de organisatie. “Dit was wel even een momentje hoor”, aldus Rob die met zeker 500 supporters toekeek. “Een groot deel van de Maaspoort in Den Bosch kleurde oranje dankzij de vele supporters. De sfeer was goed en natuurlijk helpt dat ook wel tijdens de wedstrijd.”

De dag voor de wedstrijd stond het team al in de Maaspoort voor een training op zondag. Middenman Beau Wortelboer (20): “Puur voor het gevoel. Hoe ziet de hal eruit, hoe zijn de lijnen, de afstand, het licht... de locatie alvast kennen werkt denk ik alleen maar in ons voordeel.”
Toch hing er logischerwijs nog genoeg spanning in de lucht. “Je weet dat je familie en vrienden er zijn, dat het live wordt uitgezonden op televisie én dat het om de bekerfinale gaat. Daarbij begon Limax goed. Gelukkig hielden we ons staande.” Beau en de rest van het team lieten zich de kop niet gek maken. Of dat het wapen is van de ‘nuchtere’ club uit de Achterhoek? “Misschien wel, ja”, antwoordt de speler die tevens onlangs zijn contact verlengde bij Active Living Orion. Voor minimaal twee seizoenen.
Na Tom Koops is Beau de volgende die zich committeert aan de ambitieuze club. ‘’Ik ben hier bij de CMV begonnen en vanuit de C-jeugd, B-jeugd en Heren 3 bij Heren 1 terecht gekomen. Na drie seizoenen voor het eerste te hebben gespeeld ben ik hier nog niet klaar. Er zijn nog genoeg ontwikkelmogelijkheden voor mezelf. Daarnaast wil ik meerdere prijzen winnen met Orion en uitgroeien tot beste middenman van de competitie, voordat ik de volgende stap zet’’.
Technisch directeur Pim Kamps: “Beau is een mooi voorbeeld van een kind van de club. In 2020 kwam Beau voor het eerst in beeld, toen nog actief bij Heren 3 van Orion, doordat hij regelmatig op onze training kwam kijken. In de corona-periode lag het volleybal voor lagere teams stil terwijl wij doortrainden. Toen heeft de toenmalige trainer Joris Marcelis hem gevraagd een keer mee te doen en de rest is geschiedenis.”

Nadat de club de winst op de dag zelf goed heeft gevierd in zowel de kleedkamer, in de bus terug als bij sponsor Vanouds, zijn de pijlen alweer gericht op het Landskampioenschap: ‘de grootste prijs’, volgens de heren.
De play-offs staan dus weer voor de deur! Zowel de halve finales als de finales worden gespeeld in een best-off-5 serie. De tegenstander in de halve finale is nog niet bekend, maar de speeldata wél: dinsdag 9 april om 20.00 uur - Eerste halve finale, zaterdag 13 april om 20:30 - Derde halve finale en woensdag 17 april om 20.00 uur - (let op, eventuele) Vijfde halve finale. Voor tickets en meer info, zie website.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant