Waterpoloteam C1 NDD is kampioen. Foto: Roel Kleinpenning

Waterpoloteam C1 NDD is kampioen. Foto: Roel Kleinpenning

Na hard knokken in het water wint waterpoloteam C1 de beker

Sport

DOETINCHEM - “Het zat allemaal in deze finalewedstrijd”, zegt coach Rudie Steentjes die vervolgens opsomt: “Spanning, emotie en zweet tussen de bilnaad.” Het Doetinchemse waterpoloteam C1 (NDD) werd zondagavond 21 april kampioen in Zwembad Rozengaarde - maar daar moesten de waterratten wel wat voor doen. 

Door Kelly Heerink

Na een achterstand van 0-3 moesten ze goed (samen)werken om de beker te bemachtigen. Rudie: “Gelukkig wisten ze zich weer te herpakken.” Eindstand? 8-5.
Een spannende wedstrijd was het dus wel. Zowel voor de coach, de toeschouwers als de waterpoloërs. “Dat was ook goed voelbaar in het water, inderdaad”, benadrukt topscoorder Tijl Banning. De tactiek? “Zorgen dat het rustiger word in hun hoofd en benadrukken wat er goed gaat”, aldus de coach. “Je ziet dat de jeugd wat gespannen word als het erom gaat en zich soms laten overrompelen als de tegenstander sterk is. De C2 wist ons in het begin daardoor zeker te verrassen.”

Lees verder onder de video:


Hij vervolgt: “Daarnaast is het belangrijk om samen te werken. Er zitten wat hoogvliegers tussen, maar elk individu gaat voor het team door het vuur. De schouders eronder en ‘D’ran’ zoals er in Doetinchem wordt gezegd.”
De groep werd na de wedstrijd gehuldigd. Tijdens de toespraak wordt er een anekdote verteld over elke speler. Het is een hechte club. “Naast sporten worden er door de jeugdraad van NDD allerlei activiteiten georganiseerd, zoals kampen of een pot lasergamen. En we gaan ook naar elkaars verjaardag”, vertelt Tijl.
Ook interesse in waterpolo? Meer informatie, het actuele nieuws en speelschema en vind je op de website.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant