Pascal Kamperman (AiB) en Ans Romeijn (Humankind) ondertekenen het partnerschap. Foto: PR
Pascal Kamperman (AiB) en Ans Romeijn (Humankind) ondertekenen het partnerschap. Foto: PR PR

Humankind wordt partner van Achterhoek in Beweging

wo 15 dec 2021, 18:46 Zorg

Silvolde - Stichting Humankind kinderopvang en -ontwikkeling levert de komende vier jaar een structurele bijdrage aan de doelstellingen van Achterhoek in Beweging (AiB). 

Zij gaan een samenwerkingsverband aan voor het ontwikkelen, uitvoeren en ondersteunen van initiatieven rond sport, bewegen en een gezonde levensstijl. Gericht op de tienduizenden kinderen die hun opvanglocaties bezoeken, maar liefst ook daarbuiten.
Humankind onderstreept in haar pedagogische visie het belang van voldoende bewegen en gezonde voeding. Samen met lokale betrokkenen uit onderwijs, sport, zorg, overheid en bedrijfsleven investeert zij in beweegbewustzijn bij kinderen. Het aanleren van een gezonde levensstijl loont immers je hele leven lang. Bewegen is leuk en kan later problemen voorkomen.
“We zijn trots partner van AiB en hebben mooie plannen in de Achterhoek. We hebben daar ook al veel gerealiseerd, zoals SamenFun in Montferland: samen bewegen voor peuters en bewoners van verzorgingstehuizen. En de training Leider Sportieve Recreatie voor onze pedagogisch medewerkers in samenwerking met het Graafschap College”, vertelt Ans Romeijn, regiodirecteur Oost-Gelderland bij Humankind, waar meerdere locaties op en nabij sportparken gelegen zijn.
Pascal Kamperman is blij met de duurzame bevestiging van hun samenwerking: “Als landelijke organisatie gelooft Humankind, net als wij, in lokale verbinding. Zij weet steeds nieuwe initiatieven in de regio te realiseren, waarin we elkaar vinden op ons gezamenlijke doel. Een veelbelovend partner binnen ons groeiende netwerk.”
Samen met andere Achterhoekers willen de partners een toekomstbestendig Achterhoeks sportklimaat creëren. Levendige kernen die mensen in beweging brengen, waar iedereen kan meedoen.

Advertenties doorgeplaatst vanuit Doetinchems Vizier