Bijeenkomst Alzheimer Nederland. Foto: Stijn Rademaker
Bijeenkomst Alzheimer Nederland. Foto: Stijn Rademaker

Alzheimer Trefpunt Doetinchem behandelt thema: vergeetachtigheid of dementie

Zorg

DOETINCHEM - Dinsdagavond 12 maart organiseert het Alzheimer Trefpunt Doetinchem weer haar maandelijkse bijeenkomst. Mensen met dementie, mantelzorgers en andere belangstellenden zijn van harte welkom bij Streeckgenoot aan de Spinbaan 21A in Doetinchem. Deze avond wordt het thema ‘Vergeetachtigheid of dementie’ behandeld. 

Geheugenverlies door dementie en vergeetachtigheid zijn verschillende dingen. Bij geheugenverlies zijn de herinneringen en informatie echt uit iemands geheugen verdwenen. Vergeetachtig betekent dat iemand tijdelijk iets niet meer weet, maar de informatie komt wel weer terug. Een slecht geheugen verstoort het dagelijkse leven niet of minimaal.

Hoe signaleer je dat er sprake is van dementie? Wat gebeurt er in de hersenen? Welke vormen van dementie zijn er? We gaan hierover in gesprek met een geriater. Er komen ook vragen aan bod als ‘speelt erfelijkheid een rol’ en ‘welke behandelmogelijkheden zijn er’?
Alzheimer Trefpunt Doetinchem organiseert maandelijkse bijeenkomsten waarbij de gespreksleider van het Trefpunt met een deskundige een thema bespreekt. De bijeenkomsten worden georganiseerd voor mensen met dementie, hun partners, kinderen, familie, vrienden en anderen belangstellenden. Je krijgt er informatie over (omgaan met) dementie en antwoord op je vragen. Er is volop ruimte voor het uitwisselen van ideeën en ervaringen. Daardoor is het Trefpunt ook een ontmoetingsplek voor gezelligheid en sociaal contact. De bijeenkomst van het Alzheimer Trefpunt vindt op 12 maart plaats bij Streeckgenoot aan de Spinbaan 21 A in Doetinchem. De inloop is vanaf 19.00 uur. Het programma start om 19.30 uur en duurt tot 21.00 uur. In verband met de maximum capaciteit van de locatie heeft het de voorkeur dat u zich van tevoren via de mail aanmeldt.


at.doetinchem@alzheimervrijwilligers.nl

alzheimer-nederland.nl/regios/alzheimer-nederlandoost-gelderland/alzheimer-trefpunt-doetinchem

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant