Afbeelding
Foto: PR

Zo kies je de beste wandelbroek uit!

Partnerbijdrage

Wandel je regelmatig? Dan is wandelkleding kopen geen overbodige luxe. Dankzij de juiste kleding maak je het jezelf namelijk een stuk comfortabeler tijdens het lopen. Echter is een goede wandelbroek uitkiezen soms best een uitdaging. De broek moet namelijk niet alleen lekker zitten, maar het liefst er ook nog een beetje modieus uitzien. Kun jij ook wel wat hulp gebruiken bij het uitzoeken van een nieuwe wandelbroek? Lees dan snel verder, want hieronder geven we een aantal tips!

1. Korte of lange broek?

Net als bij een normale broek kun je bij een wandelbroek kiezen uit een korte of lange versie. Een korte wandelbroek lijkt heerlijk voor warme temperaturen, maar is niet altijd even handig. Lange pijpen beschermen je benen namelijk tegen struikgewassen en insectenbeten, dus als je graag in de natuur wandelt, is een lange wandelbroek vaak een beter idee. Kun je echt niet kiezen? Dan is een afrits wandelbroek wel iets voor jou. Bij deze twee-in-één broek kun je op ieder moment wisselen tussen lange en korte pijpen. 

2. Wandelbroeken voor verschillende weersomstandigheden

Wandelbroeken worden gemaakt voor verschillende weersomstandigheden. Zo bestaan er zomerse wandelbroeken met een luchtige en sneldrogende stof. Deze kun je dus ook dragen als je in de warmte een wandeltocht gaat houden. Zoek je een broek voor in de winter, dan kun je bijvoorbeeld voor een extra thermolaag gaan. Daarnaast is het altijd goed om voor een wandelbroek te kiezen gemaakt van een waterafstotend membraan bij de kont. Dit zorgt er namelijk voor dat je zonder problemen op natte ondergronden kunt zitten tijdens een pauze. Het vocht blijft dan aan de buitenzijde van de broek zitten, waardoor je billen niet nat en koud worden!

3. Mix en match wandelkleding

Het is niet superbelangrijk, maar veel mensen willen er toch een beetje leuk uit blijven zien tijdens het wandelen. Gelukkig zijn veel wandelbroeken tegenwoordig erg modieus en hoef je er niet lelijk bij te lopen. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor wandelkleding in je lievelingskleur en een bijpassende shirt en broek aantrekken, maar mixen en matchen kan natuurlijk ook. Combineer bijvoorbeeld verschillende aardetinten met elkaar door een beige wandelbroek met donkergroene bovenkleding samen te dragen. Daarnaast kun je als alternatief op de wandelbroek ook een wandelrok of wandel tregging (een combinatie tussen trousers (broek) en legging) kiezen. Experimenteer er dus gerust op los en maak leuke setjes die bij jouw persoonlijke kledingstijl passen!

Dit artikel wordt u aangeboden door Life-Line. Het is niet gemaakt onder verantwoordelijkheid van de redactie van deze uitgave.

Advertenties doorgeplaatst vanuit Doetinchems Vizier