Een eerdere editie van Muziek bi'j de Naobers.
Een eerdere editie van Muziek bi'j de Naobers. Foto: PR

Muziek bi’j de Naobers in coronatijd

zo 18 apr 2021, 09:17 Algemeen

Doetinchem - Wat het bestuur van Muziek bi’j de Naobers (MbdN) vorig jaar vreesde, is bewaarheid geworden. Eind april was het evenement, waar muzikanten in de beschikbaar gestelde huiskamers konden optreden voor de wijk- en andere bewoners uit de omgeving, gepland, maar door corona kunnen deze liveoptredens voor de tweede keer niet doorgaan. 

Een domper zowel voor de organisatie, zangers, muzikanten en bewoners. “Volgend jaar gaan we het evenement weer in de huiskamers organiseren zodat u weer kunt genieten van de liveoptredens.”

Toch kunnen we dit jaar via YouTube genieten van hetgeen de artiesten ten gehore brengen. Filmer Paul van Druten uit Lichtenvoorde, de man van miljoenen views op zijn niet commerciële videokanaal, heeft zich bereid verklaard om de opnames te maken en op zijn videokanaal YouTube-kanaal ‘Paul van Druten’ te plaatsen.https://www.youtube.com/paulvandruten

De opnameruimtes worden belangeloos beschikbaar gesteld onder andere door Pianoservice Eric Sloot, de Muziekschool en enkele andere geschikte locaties.
De volgende opnames zijn gemaakt en op vier manieren te bezoeken.

1. via de individuele linksin onderstaande laatste kolom.

2. via de link https://www.youtube.com/playlist?list=PLMTGM5FVS76nRONo41uZV7AmIWMpI11z2 waar alle opnames op een rijtje staan.

3. via het hierboven genoemde YouTube-kanaal van Paul van Druten

4. via de website van Muziek bi’j de Naobers.

De komende weken staan opnames gepland van André van Gessel, Dodargh (Willem Ebbers), Irene en Eric Idema, Judith Baakman (harp), Ruud Harmsen (solo of duo), Saxofoonkwartet Quatrofonia , Olaf Putker Band en Steph Geurtzen. Zo gauw de coronavoorschriften het weer mogelijk maken worden nog opnames gemaakt van Chez Renez (René Paat), Pleasure (Marita Kampshoff), VPS Kek (Joep), Embrace (Saskia Heerink), Eigen Weg (Henk Hilferink)., Lemon Squeeze en Rose-île (beide wereldmuziek), en de Stageband St. Martinus.

Via de website van Muziek bi’j de Naobers  www.facebook.com/MuziekbijdeNaobers/ kan men op de hoogte blijven van de activiteiten. Ten slotte: ondanks dat de organisatie en artiesten belangeloos meewerken worden er toch kosten gemaakt om onder andere de website te verzorgen en te hosten. Mocht u een steentje willen bijdragen dan kunt u een (belastingaftrekbare) bijdrage overmaken op rekening NL94RABO0334845467 t.n.v. Stichting Muziek bi’j de Naobers.


Afbeelding

Advertenties doorgeplaatst vanuit Doetinchems Vizier