Ben Beijer kijkt uit op de Walmolen vanaf zijn appartement. (foto: Roel Kleinpenning)
Ben Beijer kijkt uit op de Walmolen vanaf zijn appartement. (foto: Roel Kleinpenning) Foto: Roel Kleinpenning

Ben Beijer bekijkt ‘t anders: Dranghekken weg

di 14 jul 2020, 10:13 Algemeen

De vakanties zijn begonnen en na maanden binnen zitten gaan mensen er weer op uit. In mijn krant las ik dat de B&B’s en campings in onze regio helemaal vol zitten, en dat is mooi nieuws.

Voor veel campinggasten is het een belevenis als men tijdens een fietstocht bij de boer mag rondkijken en Achterhoekse producten als verse groente, vlees en zuivel kan scoren om ’s avonds mee te barbecueën. Het is als wijn in Frankrijk die altijd veel beter smaakte dan de flessen die ik mee naar huis nam, al doe ik onze boeren tekort want hun producten smaken thuis ook geweldig.

De regenbuien aan het begin van de vakanties zijn jammer voor campinggasten, maar noodzakelijk voor het boerenland dat er weer stralend groen bij ligt.

Onze stad verwacht veel toeristen. De bezoekers aan de binnenstad kunnen de gezellige terrassen op, naar het Stadsmuseum en worden in de Hamburgerstraat verrast met prachtige eigentijdse kunst van Abel Kamps. Als de vakantieganger richting gemeentehuis loopt, komt men op de markt en het plein met plantenbakken vol krentenbomen en gastvrije bankjes.

Het was daar heerlijk toeven tot men besloot die zitbanken af te zetten met foeilelijke dranghekken en rood-wit gestreepte baakschilden. Mark Rutte wordt alom geprezen vanwege zijn aanpak met de intelligente lockdown. De burger voor vol aanzien heeft gewerkt. Laat ik nu gedacht hebben dat die boodschap in Doetinchem niet begrepen is.

Voor het gemeentehuis mogen we nog niet op drie meter van elkaar zitten. Ergernis tot woensdag, want toen werd duidelijk dat die dranghekken er waren neergezet om boeren met tractoren te helpen die mooie banken niet te beschadigen toen ze woensdag massaal het plein in bezit namen.

Dom van mij om over lelijke dranghekken te klagen. Regeren is soms ‘erg ver’ vooruitzien. Excuses voor mijn onbegrip en fijn dat gasten zich straks weer welkom zullen voelen, nu die lelijke hekken weer weg kunnen.

Goed gaon.

Advertenties doorgeplaatst vanuit Doetinchems Vizier