Hans Martijn Ostendorp tijdens een interview in zijn werkkamer in stadion De Vijverberg. (foto Roel Kleinpenning)
Hans Martijn Ostendorp tijdens een interview in zijn werkkamer in stadion De Vijverberg. (foto Roel Kleinpenning) Foto: Roel Kleinpenning

‘De Graafschap is klaar voor eredivisie’

di 14 jul 2020, 16:40 Algemeen

Doetinchem - Ondanks het stilleggen van de competitie, de daardoor gemiste promotie naar de eredivisie en de weggevallen inkomsten is het rustig bij De Graafschap. “De situatie waar we nu in zitten had ik niet durven dromen, we staan er goed op.”

door Hans Hissink

Ondanks alles wat er de laatste maanden gebeurd is, gaat het goed met De Graafschap. Er zijn ruim 5.200 seizoenskaarten verkocht en sponsors zijn de club trouw gebleven. “Zie ik iets over het hoofd of gaat het gewoon écht zo goed?” vraagt algemeen directeur Hans Martijn Ostendorp zich wel eens af.

Door wat er allemaal gebeurd is, lijkt het erop dat de binding met sponsors en supporters nog hechter is geworden. “Iedere dag inspireert het me dat er zoveel mensen betrokken zijn bij de club. Sponsors, seizoenskaarthouders, supporters die de binnenkant van het stadion schilderen, de Brigata Tifosi die de buitenkant van de meest prachtige kunstwerken voorziet. Het is niet normaal wat hier allemaal gebeurt.”

Ostendorp heeft steeds het vertrouwen gehad dat De Graafschap het zou redden, maar de situatie waar de club nu in zit, had hij niet durven dromen. “We staan er goed op. Dat is een prestatie van medewerkers, selectie, technische staf, dagelijks bestuur, RvC, aandeelhouders, maar bovenal supporters en sponsoren.”

De KNVB en De Graafschap hebben recht tegenover elkaar gestaan, maar inmiddels is de professionele band weer hersteld. “We hebben een streep gezet en zijn akkoord gegaan met de financiële tegemoetkoming . Daarvan heb ik tegen KNVB gezegd dat die te klein is om heel blij van te worden en weer te groot is om zo maar aan de kant geschoven, maar we moeten door.”

Bij het begin van de nieuwe competitie mogen er weer supporters in het stadion zitten. De Graafschap heeft van de KNVB een zogenoemde Field Lab status toegewezen gekregen. De club gaat meedoen aan een testfase met fans in de stadions. De testen moeten in augustus plaatsvinden tijdens enkele oefenwedstrijden. Het moet dan duidelijk worden wat er mogelijk is met de anderhalvemeterregel in stadions.

Verantwoordelijkheid

“Oplopend willen we eerst supporters toelaten die hun seizoenskaart verlengd hebben, daarna de nieuwe seizoenskaarthouders op volgorde van binnenkomst. Misschien mag je het stadion dus in, maar het zou kunnen dat je dan niet op je eigen plek zit. Samen met de KNVB willen we graag weer naar volle stadions, maar alles moet dan wel goed vallen. We moeten de maatregelen opvolgen en zelf volop verantwoordelijkheid nemen.”
Hans Martijn Ostendorp stelt de achterban gerust. “De organisatie staat, we hebben stappen gezet met commerciële activiteiten, er is financiële stabiliteit, de technische beleving is er én er is rust binnen de club. We mogen best zeggen dat we klaar zijn voor de eredivisie.”Advertenties doorgeplaatst vanuit Doetinchems Vizier