Lex van Santen tussen een deel van de verzameling die aanwezig is tijdens de muziek- en kunstdag bij Kringloop Aktief. Foto: Roel Kleinpenning
Lex van Santen tussen een deel van de verzameling die aanwezig is tijdens de muziek- en kunstdag bij Kringloop Aktief. Foto: Roel Kleinpenning foto Roel Kleinpenning

Muziek- en kunstdag Kringloop Aktief

Economie

Doetinchem – Zaterdag 7 mei is er een muziek- en kunstdag bij kringloop Aktief in Doetinchem. Deze dag staat in het teken van het thema muziek en kunst. De voorbereidingen zijn in volle gang. 

Door Hans Hissink

De etalage van de kringloopwinkel is er al voor ingericht. Bezoekers zien gelijk om welk thema het gaat. Er liggen vinyl platen, een trombone ligt prominent op een geluidsbox en een gitaar staat rustig te wachten op een koper. De etalage is ingericht door Lex van Santen. 

Lex is sinds de tachtiger jaren van de vorige eeuw al betrokken bij Kringloopcentrum Aktief. “Je staat af en toe versteld van wat mensen hier aanbieden. Ik verbaas me nergens meer over, maar vraag me wel eens af waarom mensen sommige dingen maar zo wegdoen. Niet iedereen wil gebruik maken van Marktplaats. Dat geklep aan huis vinden ze maar niets. Dan bellen ze ons en zetten ze de dingen die niet meer gebruikt worden aan de straat. Wij halen het bij de mensen thuis op. Gemak dient de mens.”

Themadagen
Kringloop Aktief heeft vaker themadagen. Zo is de kerstmarkt een bekend fenomeen, is de lentemarkt net geweest en is er ook al eens een culinaire dag georganiseerd. De muziek- en kunstdag vindt voor de tiende keer plaats. Telkens is het een groot succes. “Mensen staan vaak al in de rij voor de deur te wachten totdat de winkel opengaat.”

Tijdens de themadag zijn her en der in de winkel plekken ingericht waar spullen op muziek- en kunstgebied te vinden zijn. “Er is een hoek met audioapparatuur zoals versterkers, dvd- en blu-rayspelers en televisies, een aparte plek waar muziekinstrumenten zoals gitaren en blaasinstrumentenen én toebehoren zoals bladmuziek zijn te vinden. Uiteraard is er een grote ruimte waar een ruime keuze te vinden is aan vinyl platen, cd’s en dvd’s. Ook zijn er boeken over muziek en kunst, bijvoorbeeld biografieën van muzikanten en kunstenaars,” legt Lex uit. Nieuw deze keer is de vintagehoek. “Daar worden retro spullen verkocht, waaronder kleding. Ik kan al wel verklappen dat daar hele leuke spullen tussen zitten.”

Getest
De audioapparatuur is getest. “Wanneer bezoekers iets kopen, dan zit er een soort garantie van 24 uur op. Ze kunnen het gekochte product thuis direct testen. Mocht er iets mee zijn, kunnen ze er uiteraard mee terugkomen. Wanneer iets niet getest is door ons, dan zit er een sticker op waaruit dat blijkt.”

Lex geeft aan dat er wel eens pareltjes tussen de spullen zitten. “Eén keer heb ik meegemaakt dat tussen allemaal James Last muziek een lp zat die wel 100 euro waard was. Verder worden er wel eens waardevolle exemplaren van The Beatles en Normaal aangetroffen.”

Na de muziek- en kunstdag blijven de spullen nog even in de winkel staan. “Er zijn altijd mensen die achteraf horen dat deze themadag gehouden werd. Die komen de week erna nog kijken wat er zoal beschikbaar is. Maar ja, de mooiste dingen zijn dan natuurlijk al weg.”
Tijdens de themadagen is het altijd drukker dan normaal bij de kringloopwinkel. “Ik adviseer de mensen op tijd te komen. Ervaring leert dat de mooie dingen het eerste weg zijn.”

Waar en wanneer
De muziek- en kunstdag wordt op zaterdag 7 mei gehouden bij Kringloop Aktief aan de Gildenstraat 43 in Doetinchem en duurt van 10.00 - 17.00 uur.


aktiefonline.nl

Advertenties doorgeplaatst vanuit Doetinchems Vizier