Jos (l.) en Niels Herwers. Foto: PR

Jos (l.) en Niels Herwers. Foto: PR

Basis Herwers Groep wordt uitgebreid

Economie

HENGELO – De Herwers Groep is een bekend autobedrijf in de regio Oost-Nederland, met het hoofdkantoor in het Gelderse Hengelo en vestigingen in Zevenaar, Doetinchem, Neede, Arnhem, Apeldoorn, Deventer, Tiel, Aalten en Veenendaal, waar in ruim 300 collega’s werken. De automerken Dacia, Hyundai, Mitsubishi, Nissan en Renault en binnenkort de X-Bus worden vertegenwoordigd. Elke Herwers-vestiging heeft zijn eigen uitstraling, behorend bij de automerken die zij vertegenwoordigen.

Door Liesbeth Spaansen

Het familiebedrijf is in 1937 aan de Hummeloseweg 10 in Hengelo Gld opgericht door opa en oma en is gegroeid naar de huidige mobiliteitsgroep. In de beginjaren werden huishoudelijke artikelen verkocht, toen fietsen, bromfietsen, tractoren en auto’s. “Hengelo is echt de basis, daar liggen onze roots. Aan de overzijde is in de jaren ‘80 een showroom gebouwd. Dat was al redelijk revolutionair toentertijd.” Het adres is onderdeel van de historische tegelroute van de oudheidkundige vereniging Hengelo Gld.

“Voor mijn broer was het heel duidelijk om in het bedrijf te gaan werken. Jos heeft na zijn studie gewerkt bij een autobedrijf in Nijmegen. Toen een autobedrijf in Zutphen te koop kwam, werd hij de jongste Mitsubishi dealer van Nederland”, vertelt Niels. “Voor mij was het niet vanzelfsprekend. Toch liep ik stage bij verschillende autobedrijven. Onbewust is dat dan toch wat je trekt. Het is verstandig om in de keuken te kijken bij een ander, kan ik iedereen aanraden.”

Vader Jos zette het bedrijf voort, de tweede generatie. “In 2010, mijn broer Jos en ik werkten al in de zaak, zei hij: ‘Heren, over vijf jaar word ik 65’, vertel maar wie gaat wat doen’. We zijn de derde generatie en besloten het samen te gaan doen, met als datum 24 april 2015 in het vizier.” Vader Jos is een betrokken ambassadeur van het familiebedrijf.

Het voorzitterschap van het management team rouleert jaarlijks en de directie taken zijn verdeeld. Jos heeft Aftersales, P&O en Finance en Accounting in zijn portefeuille, Niels is verantwoordelijk voor Sales en Marketing en Communicatie. “We hebben elk een aantal dealerbedrijven onder onze hoede, elk van de vestigingen heeft een verkoopleider, een servicemanager, receptionisten en collega’s in het magazijn en in de werkplaats. Zij zijn samen het gezicht van een vestiging.”

Zeven jaar geleden is Herwers Lease, een leasemaatschappij opgericht. “Om voor zowel zakelijke als de particuliere rijders alles uit handen te nemen.” Ook hun relaties rijden soms schade. “Dat doen we in eigen beheer. De overname van een modern schadeherstelbedrijf in Zelhem was hiervoor een logische stap. We hebben afspraken met de verschillende verzekeringsmaatschappijen zodat we ook voor deze partijen mogen repareren.”

“We hebben een eigen inkoopteam voor inkoop van gebruikte auto’s voor onze vestigingen. De gebruikte auto’s zijn ook erg belangrijk voor ons. Ze worden ingekocht in heel Europa en komen binnen in Hengelo. Hier worden ze gekeurd en worden de administratieve processen afgehandeld. Vervolgens worden ze gefotografeerd voor de website en gaan ze kant en klaar naar de vestigingen. Vroeger kwam de klant soms drie of vier keer in de showroom voor die een auto kocht. Tegenwoordig gebeurt steeds meer online dus proberen we ook eerder in contact te komen met de klant in de digitale klantreis.

Voor het pand in Hengelo zijn uitbreidingsplannen. “Onze collega’s, die nu op de verschillende vestigingen gehuisvest zijn, hebben we graag in Hengelo. We gaan daarvoor een vleugel bijbouwen van 100 m² per laag, aan de achterkant van het pand, dat rond de zomer klaar is. De aanvraag is gedaan en de gemeente is blij met de extra werkgelegenheid in Bronckhorst.”

Herwers is al lid van de BKB zolang het bestaat. “Het gaat om een netwerk vanuit verschillende disciplines. Het is goed dat er een orgaan is die ook met de gemeente communiceert waarin ook de belangen van de lokale ondernemers worden behartigd.”

Advertenties doorgeplaatst vanuit Doetinchems Vizier