De Zumpe. Foto: PR

De Zumpe. Foto: PR

Maandelijks twee excursies in natuurgebied De Zumpe

Natuur

DOETINCHEM - VVV Doetinchem gaat samen met de beheergroep van ‘Vrienden van de Zumpe’ vanaf april t/m oktober tweemaal per maand een excursie verzorgen in natuurgebied de Zumpe. “Wij zijn zeer verheugd dat we deze exclusieve excursie om de week kunnen gaan aanbieden, zodat geïnteresseerden  onder leiding van een gids kunnen genieten van de bijzondere biodiversiteit in het gebied”, aldus Henny Bergsma, coördinator van de VVV. De eerste is op woensdag 10 april.

“VVV Doetinchem heeft contact gezocht met de beheergroep van ‘Vrienden van de Zumpe’ en de vrijwilligersgroep was direct enthousiast om hieraan mee te werken en hun kennis over het natuurgebied de Zumpe met geïnteresseerden te delen”, vervolgt Bergsma. Door het beheer van het natuurgebied de Zumpe wordt de biodiversiteit vergroot en door de verschraling ontstaat er een enorme verscheidenheid aan vegetatie, die bijzondere diersoorten aantrekt zoals de kamsalamander of de zwarte ooievaar. De excursie door de Zumpe van in totaal 3 kilometer duurt 1,5 tot 2 uur.

Reserveren
De eerste excursie, op woensdag 10 april begint om 15.00 uur. Deelnemers krijgen na afloop een kopje koffie/thee. Op zaterdag 20 april vanaf 13.00 uur vindt de volgende excursie plaats. De andere data voor de komende drie maanden zijn: 8 en 18 mei, 12 en 22 juni en 10 en 20 juli. De excursie staat ook in de agenda van de website van de VVV.
De kosten voor deelname bedragen 7,50 euro p.p. De excursie is alleen te reserveren bij de VVV Doetinchem. Openingstijden van de VVV Doetinchem: dinsdag t/m zaterdag van 10-16 uur en op zondag van 11-15 uur. Online reserveren is niet mogelijk. Meer informatie bij de VVV, tel. 0314-335557 of e-mail info@vvvdoetinchem.nl.


www.VVVDoetinchem.nl/activiteiten

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant