acquilegia-oxysepela
acquilegia-oxysepela Marcel de Wagt

Lezing bij Groei & Bloei Doetinchem e.o.

Natuur

DOETINCHEM - Op maandagavond 11 maart houdt Groei & Bloei Doetinchem een lezing met het onderwerp: Met welke verrassingen komt de lente dit jaar? 

We zijn er natuurlijk aan gewend, de wisselingen van de seizoenen. Voor natuur- en tuinliefhebbers blijft het voorjaar een bijzonder spektakel. Zodra de temperatuur begin maart begint te stijgen kijken we reikhalzend uit naar de eerste groene puntjes die zich een weg banen door de nog koude grond. Als je vroeg bloemen in je tuin wilt hebben dan plant je natuurlijk bloembollen in het najaar. Maar ook met een juiste selectie aan vaste planten kun je al vroeg kleur in je tuin krijgen. Meestal gaat het om wat subtielere tinten dan die van de narcissen en tulpen. Welke plantengeslachten zijn dan interessant voor de “voorjaarstuin”? Marcel de Wagt van de Kwekerij van opvallende vaste planten laat in de presentatie verschillende voorbeelden zien van interessante voorjaarsbloeiers. Hij besteedt ook aandacht aan bloeiende plantcombinaties. Met een beperkt aantal verzorgingstips kunnen zelfs mensen zonder groene vingers al vroeg genieten van hun tuint(je).  

Leden gratis toegang, niet leden betalen zes euro. De locatie van de lezing is Kerkelijk Centrum de Wingerd, de Bongerd 4 in Doetinchem. Aanvang: 20.00 uur. 

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant