Twee deelnemers in actie. Foto: PR

Twee deelnemers in actie. Foto: PR

Picasa

Prijzenregen voor Doetinchemse karateka’s op Clubtoernooi in Enschede

Sport

DOETINCHEM - Op zaterdag 5 november werd in Enschede voor de tweede keer het De Guzman Martial Art Clubtoernooi gehouden. Zestig leerlingen uit Doetinchem, Enschede en Glanerbrug gingen op de mat de strijd met elkaar aan en lieten ouders en andere toeschouwers zien wat ze allemaal in hun mars hebben. De kinderen van het team van Sportschool Xtra-S gingen met maar liefst vijf gouden, drie zilveren en vier bronzen bekers naar huis.

De deelnemers aan het toernooi waren ingedeeld in verschillende poules. Zoe won in haar poule goud voor de breektest en de loopvorm. Goud was er ook voor Matthijs bij het sparren, en hij kreeg brons voor zijn loopvorm en zijn breektest. Roan en Ziyed wonnen elk in hun poule goud bij het sparren. Mees kreeg voor dat onderdeel de zilveren beker. Zilver was er ook voor Pepa voor haar loopvorm. Ook Anida kreeg een zilveren beker voor haar loopvorm, en ze won brons voor het sparren. Gwen nam het brons mee naar huis voor haar breektest.

Tang So Doo is een Koreaanse vorm van zelfverdediging, het is een mix van karate en taekwondo. Door de trainingen verbetert men niet alleen de conditie, maar ook kracht, lenigheid, balans, en coördinatie. Hierdoor versterkt de weerbaarder en leert men zichzelf te verdedigen. Dat is belangrijk voor jong en oud. Tang Soo Do is daarom geschikt voor alle leeftijden.

De lessen van De Guzman Martial Art worden gegeven bij Sportschool Xtra-S in Doetinchem, aan de Doetinchemseweg 67. Op dinsdag zijn er lessen voor volwassenen en voor kinderen vanaf 5 jaar, verdeeld in verschillende leeftijdsgroepen. Deze worden gegeven door Sa Bom Nim Oliver de Guzman en Kyo Sa Nim Johan van Ingen. Op donderdag is er een extra les van Gijs Fryling voor de kinderen.

Een keer meedoen en kijken of het iets voor je is? Ga naar de website van DGMA voor de precieze lestijden en meer informatie. En kom langs voor een gratis proefles!


www.dgma.nl

Advertenties doorgeplaatst vanuit Doetinchems Vizier