Volleybalspeeltuin bij Orion. Foto: PR
Volleybalspeeltuin bij Orion. Foto: PR

Orion breidt sport- en beweegaanbod voor jeugd vanaf 4 jaar uit

Sport

Volleybalspeeltuin opent 5 maart

DOETINCHEM - Met de opening van de Volleybalspeeltuin op zondag 5 maart breidt Rensa Family Orion het beweeg- en sportaanbod uit voor kinderen van 4 tot 8 jaar in Doetinchem. In de Volleybalspeeltuin maken de kinderen en hun ouders spelenderwijs kennis met sporten en bewegen. Een nieuw initiatief van de volleybalvereniging waar kinderen tien zondagen lang ongemerkt werken aan hun motorische vaardigheden.

In de Volleybalspeeltuin wordt er vooral aandacht besteed aan tien grondvormen van bewegen: balanceren, klimmen, zwaaien, rollen, springen, rennen, gooien, schoppen, stoeien en B&M. De focus ligt niet direct op het beoefenen van volleybal, maar wel op de grondvormen van bewegen die belangrijk zijn binnen het volleybal, namelijk gooien en springen. Uiteraard wordt er aan de overige grondvormen van bewegen ook veel aandacht geschonken. Het gaat in de speeltuin immers om het breed motorisch ontwikkelen van de kinderen. Daarmee speelt Rensa Family Orion in op de grote behoefte aan meer aanbod aan een brede motorische ontwikkeling van de jonge jeugd. Met het aanbieden van de Volleybalspeeltuin wil de vereniging jonge kinderen ook al vroeg kennis laten maken met Rensa Family Orion en volleybal. Mede daarom zijn ook de ouders van de deelnemers ook van harte welkom in de speeltuin en kunnen ze actief meedoen.

Kinderen van 4 en 5 jaar oud zijn zondagochtend tussen 9.00-10.00 uur van harte welkom, van 10.00-11.00 uur is de Volleybalspeeltuin geopend voor kinderen van 6 en 7 jaar.
De speeltuin is geopend op de volgende zondagen in gymzaal Kleurrijk aan het Willy Brandtplein 10 in Doetinchem:5, 12 en 19 maart, 2, 16, 23 en 30 april en 7, 14 en 21 mei.
Aanmelden voor de speeltuin is niet nodig, kinderen die willen meedoen kunnen gewoon langskomen. Betalen (alleen contant) kan per keer of voor per vijf of tien keer. Ouders kunnen gratis meedoen.

Advertenties doorgeplaatst vanuit Doetinchems Vizier