Richard Roelofsen. Foto: De Graafschap Media

Richard Roelofsen. Foto: De Graafschap Media

SF/JMO

Richard Roelofsen wordt hoofd scouting en persoonlijke ontwikkeling bij De Graafschap

Sport

DOETINCHEM  Huidig assistent-trainer Richard Roelofsen (53) wisselt van functie en wordt per volgend seizoenhoofdverantwoordelijk op het gebied van scouting en persoonlijke ontwikkeling bij De Graafschap. De oud-speler en assistent-trainer vult daarmee een behoefte in die al langer speelde binnen de club en ook past binnen de ambities van Richard.

In eerste instantie was het de bedoeling dat Roelofsen vanaf 1maart zich zou gaan richten op de nieuw op te zetten functie. Vanwege de huidige situatie rondom de gezondheid van hoofdtrainer Adrie Poldervaart, zal Richard nu vanaf het nieuwe seizoen zijn nieuwe functie gaan vervullen en tot het einde van dit seizoen ook onderdeel van de staf uitmaken. De nieuwe functie van Richard betekent dat hij zijn taken als assistent-trainer neer zal leggen en uit de staf van de eerste selectie zal stappen. 

Op het gebied van scouting zal Richard samen met Jefta Bresser en Peter Bijvelds (mede)leiding geven aan het totale scoutingsapparaat (inclusief jeugd). De persoonlijke ontwikkeling betreft maatwerkbegeleiding van onze grootste talenten richting onze eerste selectie en alles wat daar tegenwoordig bij komt kijken. Van o.a. media-aandacht, persoonlijke verzorging, tot en met de mentale druk die het spelen in ons eerste elftal met zich mee kan brengen. “We zijn binnen de club al enige tijd bezig om deze functie op te zetten, mede omdat we het scoutingsapparaat met momenteel ongeveer twintig mensen een nieuw leven hebben ingeblazen”, legt technisch manager Peter Bijvelds uit. “Richard gaf, zonder dat hij wist van onze plannen, aan dat hij de ambitie had om een rol op het gebied van persoonlijke ontwikkeling annex scouting te gaan vervullen. Ik denk dat het belangrijk is voor onze club om deze positie in te kleden meteen persoon die de club door en door kent en zijn ambities en kwaliteiten ook juist op deze gebieden wil inzetten!”

“Ik wil de club bedanken en ben blij met de kans die de club mij geeft om deze twee functies op te starten en te mogen combineren”, aldus Richard over zijn nieuwe uitdaging. “Ik denk dat we als club hiermee nog een stapje verder zetten in de professionalisering die wij allemaal voor ogen hebben. Zeker op het gebied van de begeleiding van onze jeugdspelers die de stap hebben gemaakt richting de selectie of op de rand van die stap staat. De afgelopen periode hebben natuurlijk verschillende talenten die stap gemaakt en we hopen, en werken eraan, om dit voort te zetten.”

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant