Tijdens de verkiezing. Foto: PR SportID

Tijdens de verkiezing. Foto: PR SportID

Winnaars van de Doetinchemse Sportverkiezing in een uitverkocht Amphion Theater

Sport

DOETINCHEM - Maandagavond de Doetinchemse Sportverkiezing plaats in een uitverkocht Amphion Theater. Het initiatief is ontstaan om de vele sporters en vrijwilligers bij de sportverenigingen te waarderen voor hun inzet en sporters te huldigen voor hun prestaties. Tijdens deze avond - die gepresenteerd werd door Sjoerd Weikamp - werden maar liefst zeven sportprijzen uitgereikt. 

Een bijzondere avond die in het teken stond van waardering en inclusiviteit. Patrick Moors (wethouder gemeente Doetinchem) vertelt: “Onze gemeente is rijk aan fantastische sporters, sportploegen en vrijwilligers. Dat blijkt wel uit alle genomineerden voor deze jaarlijkse sportverkiezing. Waarbij ik er een specifieke groep uit wil lichten: de mensen die de sport en sportclubs inclusiever maken. Sport is er namelijk voor iedereen, ongeacht je beperking of aandoening, hoe je eruitziet, van wie je houdt en waar je in gelooft. Wie je ook bent, sport zorgt ervoor dat we verbinden en samenkomen.”

Maurice Tepperik (directeur-bestuurder Sport-ID): “Wij zijn trots dat wij, samen met de gemeente Doetinchem en andere partners, ook dit jaar weer de Doetinchemse Sportverkiezing mochten organiseren. Een evenement waarin we sporters, verenigingen, vrijwilligers en unieke prestaties een prachtig en verdiend podium kunnen geven. En dit keer in een volledige uitverkocht theater!”

De avond draaide niet alleen om de huldiging van de prijswinnaars, maar ook om waardering. Waardering voor de sporters zelf en de mensen om de sporters heen. Trainers, begeleiders en vrijwilligers die op de achtergrond deze sportprestaties mogelijk hebben gemaakt. Op de ‘Gouden Stoel’ mocht elke genomineerde één - soms twee – personen in het zonnetje zetten om zo hun waardering uit te spreken. Ook Monique Schalks(trainer van het G1 team – Hockey DHC),mocht plaatsnemen op de ‘Gouden Stoel’. Kas Teunissen (één van de spelers)speler bij het G1 team – Hockey DHC)verwoordde het kort, maar krachtig: “Jij hebt een team van ons gemaakt!” 

Extra aandacht ging uit naar de inclusiviteit binnen het sporten. Voor inwoners voor wie sporten minder vanzelfsprekend of makkelijk is, maar waarbij steeds meer inwoners een plek vinden bij een sport of sportclub. Lisa – tevens één van de hostess van de avonden lid van Wheels for Dancing - bracht dit heel mooi onder woorden in haar speech: “Van deze sport word ik blij en kan ik mijn energie kwijt. Maar bovenal heb ik het gevoel ‘ergens bij te horen’ en niet aan de zijlijn te staan, zoals dat op andere vlakken vaak wel geldt.”

Sportieve optredens
Tussendoor genoten de bezoekers van diverse sportieve optredens. Zo werd de avond bruisend geopend door Ypsilonen zorgde Wheels for Dancing & Studio IN Dansvoor een onroerend en mooi optreden. Het Juliana Bicycle team-een vereniging bekend in binnen-en buitenland en uniek op het gebied van fietsacrobatiek -sloot de avond af met een spectaculaire show!

And the winner is..?!
De winnaars werden onder toeziend oog van hun familie, vrienden en sportend Doetinchem gehuldigd. Naast de winnaars per categorie ontvingen ook nog 160 kampioenen tijdens de kampioenen parade hun sportpenning! De winnaars van de Doetinchemse Sportverkiezing zijn:
Sportman van 2023: Kevin Elbers – BMX FCC de IJsselcrossers
Sportvrouw van 2023: Caroline Groot – Baanwielrennen KNWU
Sportploeg van 2023: Vrouwen 1 - VoetbalDZC’68
Sporttalent van 2023: Johannes van Offeren – Kickboksen HOC
Inclusieve sportteam van 2023:G1 team – Hockey DHC
Sportvrijwilliger van 2023: Team vrijwilligers Avond4daagse
Beste Sport-idee2023: The OVS Dance Crew – Dans

Tijdens de verkiezing. Foto: PR SportID

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant