Kleurrijk decor.
Kleurrijk decor. Foto: Roel Kleinpenning

Droom komt uit

Algemeen

Doetinchem - Tot een maand geleden was het nog een droom; een coronaproof Theaterfestival BuitenGewoon op De Bleek. In het weekend van 9 tot en met 11 juli werd die droom werkelijkheid. 

Het grootste ballonnengebouw ter wereld, CUBES, én het Luminarium Albesila trokken bijna 2.000  bezoekers. 

Guido Verhoef, ballonkunstenaar, bouwde de week voorafgaand aan het festival samen met ballonkunstenaars uit heel Europa en vrijwilligers van BuitenGewoon aan het sculptuur. Het gebouw was zeven meter hoog en vijftien meter lang. 

Bezoekers van het festival konden door de kubussen heen lopen en vonden daar meer kunst van onder andere Zepp Gerritsen, Sculptor Void en graffitikunstenaar Combolution. In een van de andere kubussen konden bezoekers zelf een boodschap achterlaten of een tekening maken. Ook trad er in een van de kubussen jong talent uit de regio op. 

In Luminarium Albesila, waar het ‘licht wordt gevangen’, konden bezoekers genieten van intense kleuren, rust en zich verwonderen over wat enkel daglicht teweeg kan brengen.

Theaterfestival BuitenGewoon werd vooraf al coronaproof opgezet, waardoor het festival ondanks de maatregelen van 9 juli toch door kon gaan.

Advertenties doorgeplaatst vanuit Doetinchems Vizier