Achterzijde boekje Monumentenroute in het dorp Wehl.
Achterzijde boekje Monumentenroute in het dorp Wehl. Foto: Oudheidkundige Vereniging Wehl

Monumentenroute in het dorp Wehl

di 18 mei 2021, 13:26 Algemeen

Wehl - In een tijd waarin veel binnenactiviteiten niet door kunnen gaan, kan er gelukkig wel gewandeld worden in de buitenlucht. Ook voor de Oudheidkundige Vereniging Wehl zijn veel activiteiten helaas niet door gegaan. De werkgroep Beeld en Geluid van de vereniging heeft een prachtig boekje samengesteld: een mooie wandeling langs monumenten in het dorp Wehl.

Dit 48 pagina’s tellende boekje geeft een overzicht en beschrijvingen alle rijks- en gemeentelijke monumenten die de voormalige gemeente Wehl op 1 januari 2021 rijk is. In de titel bij de beschrijving van het monument, is aangegeven of het een rijksmonument (RM) of een gemeentelijk monument (GM) betreft.

De ongeveer 5 kilometer lange monumentenroute door de dorpskern van Wehl kan behalve wandelend, ook per fiets of per scootmobiel gevolgd worden. De route leidt langs zowel rijks- en gemeentelijke monumenten, als ook langs plekken en gebouwen die voor Wehl bepalend zijn of zijn geweest. Men komt ook bij plekken waar een bepalend gebouw heeft gestaan dat is verdwenen of vervangen door een nieuw pand. Daarover wordt eveneens informatie gegeven.

De monumentenroute is een volledige ronde en is in de beschrijving vanaf het beginpunt met een volgnummer aangegeven. De route kan vanaf elk gewenst punt beginnen en komt altijd weer op het vertrekpunt terug.

Het boekje “Monumenten in het dorp Wehl” is voor drie euro te koop bij de Oudheidkundige Vereniging Wehl. Daarvoor kan men elke maandagmiddag van 16.00 tot 16.30 uur terecht in de centrale hal van het Raadhuis aan het Raadhuisplein 1 te Wehl.

Advertenties doorgeplaatst vanuit Doetinchems Vizier