Snow Coats tekenden contract bij Engels platenlabel Alcopop Records (foto PR)
Snow Coats tekenden contract bij Engels platenlabel Alcopop Records (foto PR) Foto: PR

‘Brede doelgroep voor onze muziek’

di 21 jul 2020, 15:24 Algemeen

Doetinchem - De Doetinchemse indiefolkband Snow Coats heeft een contract getekend bij een Engels platenlabel. “Als je zelf weet dat je leuke muziek maakt, dan wil je dat andere mensen ook laten weten.”

door Hans Hissink

Anouk van der Kemp, Frank Peters, Daan Ebbers en zijn tweelingbroer Joost werden tijdens hun muziekopleiding bij een examenproject 2016 bij elkaar gezet. Dat was het begin van Snow Coats. “We vonden het zo leuk om met elkaar te spelen dat we hebben besloten om na de examens met elkaar door te gaan,” vertelt Daan, gitarist van de band.

Daan en Joost hadden thuis op de zolderkamer een kleine homestudio gemaakt. “Daar is het eerste nummer opgenomen. Door die rond te sturen hebben we onze eerste live optredens kunnen regelen. Best snel daarna werd een tweede nummer opgenomen die voor nog meer optredens zorgde.”

Nummers komen snel

De volgende stap was het opnemen van een album. In de studietijd waren al zo’n 16 nummers gemaakt. “We moesten toen verplicht twee keer vier uur in de week bij elkaar zitten. Dan komen de nummers best snel,” legt zangeres Anouk van der Kemp uit. Het schrijven van nummers gaat haar redelijk gemakkelijk af. “Zelf vind ik het belangrijk om iedere dag iets te schrijven. Soms is het heel tof en soms is het wat minder. De ideeën stuur ik door via de telefoon. Daan, Joost en Frank vullen het idee aan met hun eigen partijen.”

Snow Coats willen hun muziek toegankelijk houden. “Er is een brede doelgroep voor onze muziek. Het is catchy, teksten en muziek blijven hangen,” volgens Anouk.

Het eerste album ‘Take the weight off your shoulders’ werd in 2018 verkozen tot het beste album van Gelderland. Voor de band was dat een een ultieme waardering. “Dat was wel een bevestiging dat we op de goede weg zijn. De jury van VPRO’s ‘3voor12’ heeft er wel verstand van,” zegt Daan lachend.
Het nieuwe nummer Poolgirl kreeg zoveel goede reacties dat het idee ontstond contact te zoeken met het Engelse platenlabel Alcopop Records. “Dat label kennen we van andere bands die daar onder contract staan. De labelbaas was superenthousiast en vertelde dat Poolgirl het beste nummer was dat hij het afgelopen jaar had gehoord. Hij vroeg of we nog meer nummers hadden. We hebben toen zo snel mogelijk drie nieuwe nummers geschreven, opgenomen en opgestuurd. Daar waren ze net zo enthousiast over.” De nieuwe EP komt uit in september en is de eerste release van Snow Coats bij Alcopop Records.

De band kijkt heel voorzichtig vooruit. “In Nederland is Lowlands wel onze droom om te spelen. Verder willen we vooral internationaal veel bezig zijn en uiteindelijk maanden weg zijn om te toeren.”

Advertenties doorgeplaatst vanuit Doetinchems Vizier