Arno en Annemiek Leenders.
Arno en Annemiek Leenders. Foto: PR

Houtwal met toekomstperspectief

zo 28 jun 2020, 14:00 Algemeen

Doetinchem - Op een mooie dag zag ik via internet dat er een houtwal in Doetinchem te koop aangeboden werd. “Een houtwal?”: dat was de reactie van mijn vrouw toen ik met het verhaal kwam dat ik een houtwal wilde kopen. Ik zag het al helemaal voor me hoe ik er een paradijsje van zou kunnen maken, waar ik mijn eigen producten zou kunnen telen. Nu, enkele jaren verder is het inderdaad een walhalla geworden, een houtwalhalla.                                                                                        

De houtwal, wat is dat nou? De houtwal is een perceelafscheiding van landbouwgrond in de vorm van een strook grond met bomen en struiken. Maar goed, wat kun je nou met een houtwal? De houtwal hebben we toegankelijk gemaakt zodat wij er van kunnen genieten, en we hebben er een eetbare houtwal van gemaakt. Zo hebben we gedeeltes ingeplant met notenbomen, fruitbomen en fruitstruiken. Daarnaast zijn we begonnen met een kleinschalige shiitakekwekerij. Met de shiitakes willen wij een nieuw streekproduct aanbieden, heerlijke paddenstoelen, super gezond en goed voor het immuunsysteem.                                                                                                                
Door enkele open plekken op de houtwal te creëren, hebben we de gebruiksmogelijkheden vergroot. Behalve dat we er zelf recreëren, wordt voetreflexzonemassage, handreflexzonemassage, reiki en klankmeditatie in de natuur aangeboden. Een belangrijk principe dat we toepassen is “samenwerken met de natuur”. Door de transformatie van de houtwal is de biodiversiteit verder toegenomen en de belevingswaarde van de houtwal vergroot.

Arno Leenders heeft een cultuurtechnische opleiding gevolgd en heeft van jongs af aan passie voor natuur en voedselproducerende gewassen. Op de houtwal kan hij deze twee werelden combineren. Annemiek Leenders heeft dezelfde passie voor de natuur en daarnaast heeft ze affiniteit met het beoefenen van energieoverdracht. Ook zij kan beide werelden op de houtwal combineren.                                                                                

Meer informatie via houtwalhalla@gmail.com, 06-40044039.

www.houtwalhalla.nl

Advertenties doorgeplaatst vanuit Doetinchems Vizier