Ben en Thea halen herinneringen op aan hun verkeringstijd voor het winkeltje van Smederij Marcelis in Wijnbergen.
Ben en Thea halen herinneringen op aan hun verkeringstijd voor het winkeltje van Smederij Marcelis in Wijnbergen. Foto:

Ben en Thea Bockting-Marcelis vieren diamanten huwelijk

Algemeen

Gaanderen - Ben en Thea Bockting-Marcelis uit Gaanderen vierden op dinsdag 30 juni hun diamanten bruiloft.

In 1960 bouwden zij het huis aan de Hoofdstraat in Gaanderen, waar zij tot op heden zelfstandig wonen.
Tijdens de Tweede Wereldoorlog moest zowel Thea als Ben de basisschool onderbreken. Toen de oorlog voorbij was, moest zoveel mogelijk worden ingehaald. Thea’s moeder werd ziek, dus moest zij thuis bijspringen, koken en bakken voor ouders, broers en zussen. Daarnaast ontwikkelde Thea zich als coupeuse, en begon vroeg met haar eigen atelier in Doetinchem.

Ben zou later zijn vader volgen in het lassen.

Dansles

Op dansles, in 1951, hebben ze elkaar ontmoet, en het was liefde op het eerste gezicht.
Tijdens hun verkering reisden Thea en Ben heel wat af met de scooter naar het buitenland. Ze verbleven in jeugdherbergen waar gescheiden moest worden geslapen.
Toen ze eindelijk het huis in Gaanderen konden betrekken, vond in juni 1960 de glorieuze trouwdag plaats. Ben verscheen in een gehuurd pak; Thea verscheen in een schitterende zelfontworpen en -gemaakte trouwjapon, waar nog jarenlang over gesproken is.
Al snel kwamen de kinderen, drie jongens: Ludger, Walter, en Robert. Thea en Ben werkten hard; Thea had uiteindelijk haar eigen naaischool in de verbouwde garage achter het huis, en Ben werd leraar lassen en werkte later op de administratie van de Technische School, Johannes XXIII, in Doetinchem.
Beiden waren ze actief in het dorp. Er waren veel gezellige avonden met de buurt. Thea maakte de prehistorische kleding voor een demonstratie waar Ben aan deelnam om aan de Hoofdstraat eindelijk eens riolering te krijgen. Ieder weekend waren ze in de Martinus kerk, en Ben zingt tot op vandaag in het gemengd koor. Ben werd Prins Carnaval bij de Bultendarpers en kwam in zaal Arts op vanuit een zelfgemaakte bokkenkar. Op de kermis schoot Ben de vogel eraf, en zo waren ze koningspaar van de schutterij. Met de kinderen werd er van jongs af aan gekampeerd door heel Europa. De eerste vliegvakantie was naar Benidorm, daarna kwamen de reizen naar Amerika.
Ben liep halve marathons, en won menige prijs. Thea werd kampioen kegelen. Eenmaal met pensioen verdiepte Ben zich in het familie-archief, terwijl Thea’s boetseren tot grote bloei kwam. Vijf kleinkinderen, één achterkleinkind en een tweede onderweg, brengen dagelijks geluk. Liefde is. . . voor wie er echt om geeft!

Advertenties doorgeplaatst vanuit Doetinchems Vizier