Catia de Souza (links) en Cynthia Chudaska rijden 7000 kilometer naar de Noordkaap voor het goede doel. (foto: Roel Kleinpenning)
Catia de Souza (links) en Cynthia Chudaska rijden 7000 kilometer naar de Noordkaap voor het goede doel. (foto: Roel Kleinpenning)

Op koffie en redbull vanuit Doetinchem naar de Noordkaap

Algemeen

DOETINCHEM - ”Iedereen denkt aan kou en ijs, maar ons grootste risico is rendieren. Je rijdt in het donker over de sneeuw en dan kunnen ze zomaar voor je auto staan.” Cynthia en Catia rijden in 7 dagen 7000 kilometer vanuit Doetinchem op en neer naar de Noordkaap. In een Mercedes GLA 180. Mét superwinterbanden. Niet alleen omdat dat zo leuk is, maar voor het goede doel.

Door: Feikje Breimer 

“We hebben nog geen verstraler en die is echt noodzakelijk om voldoende te zien in de poolnachten.” Cynthia Chudaska houdt een plastic tank met blauwe ruitenvloeistof omhoog. “Geschikt tot -50 graden Celcius, dat hebben we al wel.” Samen met haar Braziliaanse vriendin Catia de Souza doet Cynthia mee aan de Nokian Navigate North 2017. Op 20 januari vertrekken 40 teams naar de Noordkaap. “Het team dat het slimst rijdt, wint. We krijgen dagelijks coördinaten door van de centrale meldkamer. Alleen rijden via een navigatiesysteem levert strafpunten op. Voor een slimme route kunnen juist bonuspunten worden behaald. We zamelen hiermee geld in voor twee goede doelen. Aangepaste auto’s voor De Zonnebloem die zij tegen een gereduceerd tarief verhuren aan mensen met een beperking.” Catia vult aan: “Ons tweede goede doel is manege Zandewierde uit Nieuw-Wehl. Hier kunnen mensen met een beperking paardrijden.”
Via sponsoren deden de vrouwen een slipcursus en er volgt nog een kanteltraining. “Er zijn twee teams met alleen vrouwen. Catia is technisch heel goed en ik ben van de navigatie,” somt Cynthia op. Met behulp van Spoel Media maakten ze een promotiefilmpje voor hun Facebookpagina (Team CC–Powered by Passion). Advertising Heroes uit Doetinchem gaf trainingen Social Media. “We zijn tijdens onze reis via de app van Nokian Navigate North dag en nacht te volgen. We filmen en fotograferen alles met onze mobieltjes en kunnen op Facebook life verslag doen.” De Siberische mutsen met oorkleppen liggen al klaar en Team CC beseft maar al te goed dat dit geen plezierreis zal zijn. “We zullen de eerste twee dagen niet of nauwelijks slapen. Ik loop op koffie en Catia gaat voor de Red Bull.”

“Het is een barre tocht waarbij we echt uit onze comfortzone komen. Voor het goede doel; mensen helpen die bijna nooit in een comfort zone zitten. Het is een kick om dit te doen, maar uiteindelijk willen we twee dikke cheques overhandigen. Onze auto komt vol te staan met sponsorreclame.” Sponsors kunnen bellen naar: 06 27003397. Banknummer voor giften: NL30INGB0007309303.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant