Campagnebeeld.
Campagnebeeld. GGD

Extra corona-informatie en vaccinatiemogelijkheden bij Iselinge Hogeschool

di 14 sep 2021, 11:30 Algemeen

Doetinchem - GGD Noord- en Oost-Gelderland is op donderdag 16 september aanwezig op Iselinge Hogeschool in Doetinchem voor extra informatie en voorlichting over het coronavirus en de coronavaccinatie. Daarnaast is de gymzaal van Iselinge Hogeschool die dag ingericht als tijdelijke vaccinatielocatie met vrije inloop voor studenten en medewerkers van Iselinge Hogeschool, Graafschap College en anderen die zich willen laten vaccineren zonder eerst een afspraak te maken.

Onderwijsinstellingen in Nederland zijn verheugd dat ze eindelijk weer fysiek les kunnen geven zonder 1,5 meter onderlinge afstand. In heel Nederland werken GGD’en en onderwijsinstellingen samen om studenten te informeren over de corona-vaccinatie en om vragen te beantwoorden. Voor degenen die willen, zijn er op school extra mogelijkheden om zich te laten vaccineren. Directeur-bestuurder Anne-Marie Haanstra van Iselinge Hogeschool: “Wij hechten veel waarde aan de gezondheid van onze studenten en medewerkers. Hoe meer mensen zich laten vaccineren, des te kleiner de kans dat een grote groep ernstig ziek wordt en des te groter de kans dat we als school ‘gewoon’ open kunnen blijven voor fysiek onderwijs zonder 1,5 meter. Daarnaast willen we als maatschappelijk betrokken partner ook andere Achterhoekers de gelegenheid bieden om zich te laten vaccineren.”

Anneloes Vos, Projectleider Vaccinatie van GGD Noord- en Oost-Gelderland: “We vinden het van belang om mensen goed te informeren en we zijn bekend met enkele veelvoorkomende vragen die met name onder jongeren leven. Mensen kunnen met deze vragen naar ons toekomen op 16 september bij Iselinge Hogeschool in een speciaal ingericht voorlichtingslokaal. Er zijn ook verschillende communicatiemiddelen ontwikkeld voor studenten, zoals de site www.coronavaccinatie.nl/jongeren en een speciale corona-chat op www.jouwggd.nl .” 

De corona-informatiebalie en mobiele vaccinatiepost is op 16 september geopend van 09.00 tot 17.00 uur in de gymzaal van Iselinge Hogeschool aan de Bachlaan 11 in Doetinchem. Vrije inloop is mogelijk en praktische informatie is te vinden op https://www.ggdnog.nl/corona/corona-vaccinaties/vaccinatietour-door-de-regio