RondomAutisme helpt bij contact maken

Algemeen

DOETINCHEM/REGIO - Stichting RondomAutisme organiseert al jaren (RAS)-activiteiten in Doetinchem met als doel om mensen met (een vermoeden van) autisme bij elkaar te brengen. Contact maken, samen lachen en bijpraten tijdens een activiteit of ervaringsgroep.

Sociale contacten zijn voor iedereen belangrijk, maar niet vanzelfsprekend. RondomAutisme weet met het organiseren van activiteiten, informatiebijeenkomsten en ervaringsgroepen mensen bij elkaar te brengen. Op gesprek komen en leren van elkaars ervaringen of juist gewoon even uit de sleur van thuis en/of het werk. Tijdens het wandelen, een pubquiz, koken of een spel spelen gaat het vaak vanzelf. Gewoon zijn wie je bent en op je eigen manier meedoen, dat is alles wat er nodig is. 

Nieuwe activiteiten
Veel activiteiten worden inmiddels weer goed bezocht maar er zijn ook nieuwe opgestart. Zo staat nu op de agenda ‘Ras aan de Kook’, waar samen gekookt en gegeten wordt. Sinds oktober is de inloopochtend in ‘t Brewinc weer op gang. Iedere laatste woensdag van de maand links achterin de bibliotheek, voor bijvoorbeeld meer informatie over RondomAutisme.
Deze maand worden de volgende activiteiten gehouden:
- Donderdag 11 november: RAS Café (locatie Gruitpoort/ Amphion)
- Zondag 14 november: RAS op Stap - Wandelen (verzamelen Kruisberg)
- Zaterdag 20 november: RAS op Zaterdag (locatie Stadskamer)
- Woensdag 24 november: inloopochtend (locatie bibliotheek/’t Brewinc)
- Dinsdag 30 november: RAS aan de Kook STAMPPOT (locatie Stadskamer)
- Iedere dinsdag inloopochtend 10u-12u (Locatie Stadskamer).

Ervaringsgroepen
Vanaf januari starten er nieuwe ervaringsgroepen voor mensen met (een vermoeden van) autisme. Tijdens deze bijeenkomsten is er gelegenheid om gevoelens en ervaringen uit te wisselen. De deelnemers bepalen zelf welke onderwerpen voor hen belangrijk zijn. Er is een ervaringsdeskundige bij.
Vragen kunnen worden gesteld via het e-mailadres rondomautisme@stadskamer.com. Alle informatie over aanvangstijden en opgave is te vinden op de website.


www.rondomautisme.nl

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant