Bloemen voor Henriët van Bodegraven. Foto: PR
Bloemen voor Henriët van Bodegraven. Foto: PR PR

Crowdfunding actie mondt uit in kerstgedachte

wo 29 dec 2021, 14:13 Algemeen

DOETINCHEM - Hoe vaak komt het voor dat iemand belangeloos een crowdfunding actie opzet? Henriët van Bodegraven, inwoonster van Doetinchem, had enorm te doen met de lokale horeca. Afgelopen februari is zij de crowdfunding actie gestart om een feest te organiseren zodra het weer kon. De bedoeling was om van het bedrag een evenement op te zetten voor alle horeca ondernemers die mee wilden doen. Uiteindelijk is er door het lobbyen van Henriët 1.750 euro op de rekening van Stichting Steun Horeca Doetinchem gekomen. 

Helaas gooide de zoveelste lockdown roet in het eten. Uiteindelijk is het geld besteed aan het grootste kerstdiner, waaraan elf lokale restaurants hebben meegewerkt om 800 inwoners van de gemeente Doetinchem een mooie kerst te bezorgen met een exclusief driegangen diner.
Geïnspireerd door een bord aan de Keppelseweg met de tekst “We kunnen niet iedereen helpen, maar iedereen kan wel iemand helpen” is het idee voor de crowdfunding voor de lokale horeca geboren. Henriët van Bodegraven zag het als een win-win situatie, de lokale horeca was weer in staat om een keer geld te verdienen en het publiek kon genieten van een goed feestje. Toen het allemaal nog langer duurde dan verwacht, is Henriët gaan zoeken naar een andere bestemming voor het opgehaalde bedrag. “Ik ben blij dat het bedrag nu gegaan is naar het grootste kerstdiner, waardoor ook de minima van een heerlijk kerstdiner hebben kunnen genieten. Wel hoop ik nog steeds dat de horeca snel weer open mag, aangezien zij er zoveel aan gedaan hebben om een bezoek veilig te maken,” aldus Van Bodegraven.
Het idee voor het grootste kerstdiner voor de minima kwam van Robby Welling, eigenaar van Stadscafé Simons, tevens voorzitter van de lokale afdeling Horeca Nederland en Maarten op de Weegh, bestuurslid van de lokale Voedselbank. Om de actie te laten slagen, werden er donateurs gezocht. Dus het geld van de crowdfunding van Henriët van Bodegraven is goed besteed. Het grootste kerstdiner was een enorm succes, die zelfs het landelijke nieuws heeft gehaald. De bedoeling is om dit kerstdiner voor de minima jaarlijks terug te laten keren. En zo staat Doetinchem weer mooi op de kaart.

Advertenties doorgeplaatst vanuit Doetinchems Vizier