Afbeelding
Foto: PR

Deze storingen komen het meeste voor bij wasmachines

Partnerbijdrage

Krijg je een foutmelding of heb je te maken met een storing? Dit betekent niet gelijk dat je wasmachine toe is aan vervanging! Foutmeldingen zijn alleen niet altijd even duidelijk, je krijgt een code van letters en cijfers maar niet het probleem.

Veel voorkomende storingen wasmachine

1. De wasmachine gaat niet aan:

Controleer als eerste goed of de stekker in het stopcontact zit en het deurtje goed dicht is. Controleer daarna met een ander apparaat of er stroom op de wandcontactdoos wordt geleverd. Is dit niet het geval? Grote kans dan een stop is doorgeslagen.

2. Foutmelding van de watertoevoer:

Deze foutmelding betekent dat er geen of te weinig water in de trommel komt. Je kunt verschillende dingen doen om dit probleem op te lossen! Bekijk of de waterkraan volledig open staat. Het kan zijn dat de toevoerslang verstopt zit. Maak de toevoerslang los, dan kun je de filter schoonmaken. Blijft de foutmelding? Controleer of de waterdruk niet is ‘weggevallen’. Dit kun je controleren door andere kranen aan te zetten.

3. Foutmelding waterafvoer

Mogelijk heb je te maken met een verstopte afvoer. Vaak zit er onder aan de voorkant van de wasmachine een klepje met de filter. Maakt dit klepje open en haal de filter eruit. Maak deze goed schoon en probeer daarna de wasmachine weer aan te zetten.

4. Foutmelding waterpeil

Bij deze foutmelding is de waterdruk of het waterpeil niet in orde. Deze foutmelding kan gelukkig snel worden opgelost! Grote kans dat er een knikje in de toevoerslang zit waar het water niet goed toegevoerd kan worden. Het kan ook zijn dat de toevoerslang verstopt zit.

5. Foutmelding motor

In dit geval is er iets aan de hand met de motor. Het kan zijn de stekker simpelweg niet in het stopcontact zit of dat de trommel de vol zit. Blijft de foutmelding? Wacht dan even een half uurtje en probeer het programma weer opnieuw te starten.

6. Foutmelding lekkage

Deze foutmelding geeft aan dat er hoogstwaarschijnlijk water ligt op de bodemplaat. Draai de kraan dicht en ontkoppel daarna de wasmachine van het stroomnetwerk. Kijk goed rond om er achter komen waar de lekkage vandaan komt. Ook kan het zijn dat het zeepbakje verstopt zit.

Uw wasmachine laten repareren

Is het probleem niet verholpen? Dan is het toch tijd om een professional in te schakelen. Laat hen naar uw wasmachine kijken en zo nodig de wasmachine repareren.

Dit artikel wordt u aangeboden door Twistoo. Het is niet gemaakt onder verantwoordelijkheid van de redactie van deze uitgave.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant