Op de bakfiets. Foto: PR
Op de bakfiets. Foto: PR PR

Achterhoekse Waterstofdagen op De Vijverberg

zo 26 sep 2021, 10:49 Duurzaamheid

DOETINCHEM - Kuster Energy houdt vrijdag 8 en zaterdag 9 oktober de Achterhoekse Waterstofdagen in Doetinchem. Bij het stadion van De Graafschap aan de Lijsterbeslaan staan de meest innovatieve waterstof-voertuigen opgesteld en worden doorlopend lezingen gehouden over de toekomstige rol van waterstof binnen de mobiliteit, in woningen en bij bedrijven.

Vakspecialisten uit heel Nederland beantwoorden vragen. De waterstofdagen zijn gratis toegankelijk en gericht op iedereen die geïnteresseerd is in nieuwe technische ontwikkelingen, mobiliteit en duurzaamheid. 

Opening waterstoftankstation
Aanleiding voor de waterstofdagen is de opening van een waterstoftankstation bij Kuster Energy aan de Braamtseweg in Doetinchem half december 2021. Kuster gaat aan het eind van het jaar onder meer tien nieuwe waterstofbussen van vervoerder Arriva van waterstof voorzien. Door de komst van het tankstation kunnen ook (transport)bedrijven die emissievrij willen rijden met waterstof aan de slag. Tijdens de Achterhoekse Waterdagen kan onder de motorkap gekeken worden van een vrachtauto op waterstof, maar er staan ook ook meerdere personenauto’s, een tracktor, een drone, een bakfiets, een kooktoestel, een quad en een step. Voor de installatiebranche wordt er uitleg gegeven over het toekomstige regionale waterstofnetwerk en is de eerste cv-ketel op waterstof -made in Gelderland- te bewonderen. Tankstationhouders kunnen terecht bij Resato, Nederlands grootste fabrikant van de innovatieve waterstoftankstations. Een van de blikvangers is ’s werelds eerste tankauto op waterstof die geheel emissievrij melk ophaalt bij veehouders.

Ontwikkelingen
Ieder heel uur starten er in de businesslounge van De Graafschap lezingen over actuele thema’s als de toekomstontwikkelingen van waterstof binnen de mobiliteit, de techniek achter waterstofvoertuigen en de uitrol van het landelijke en vervolgens het regionale waterstofnetwerk. Netbeheerder Alliander is hier inmiddels dagelijks mee bezig. Belangstellenden kunnen zich opgeven voor de gratis en boeiende lezingen via de website. De Achterhoekse Waterstofdagen worden mede mogelijk gemaakt door een financiële bijdrage van de provincie Gelderland ter ondersteuning van innovatieve projecten, verduurzaming en emissievrij transport.

De Achterhoekse Waterstofdagen zijn beide dagen van 10.00 tot 16.00 uur. Toegang gratis, verplichte coronacheck. Meer info en opgave via de website.

www.waterstofindeachterhoek.nl

Advertenties doorgeplaatst vanuit Doetinchems Vizier