Half februari 2021: schaatspret op het Braamtse gat. Foto: Martijn Kraan
Half februari 2021: schaatspret op het Braamtse gat. Foto: Martijn Kraan Martijn Kraan

Strand van Stroombroek trekt minder bezoekers

Economie

BRAAMT - Midden in deze lockdown is het nauwelijks voor te stellen, maar in 2021 waren er volop momenten dat er heerlijk gerecreëerd kon worden. Ook was vakantie in eigen land net als in 2020 weer erg populair. Een bezoek aan één van de recreatiegebieden van Leisurelands was het gehele jaar in trek. Het jaar is inmiddels voorbij en de telling is weer gedaan; in 2021 bezochten ruim 3,6 miljoen bezoekers de recreatiegebieden van Leisurelands. Iets minder dan in 2020, toen de teller 4 miljoen bezoekers uitkwam. 

De daling in bezoekersaantallen is het gevolg van een zomer met aanzienlijk minder zonnige dagen dan in 2020. Toch is Leisurelands blij dat ze in deze tijd van veel binnen zitten een veilige uitvlucht kan bieden aan bezoekers uit de regio.

Stroombroek
Het afnemende bezoekersaantal is ook zichtbaar bij recreatiegebied Stroombroek in Braamt. In 2021 zijn 213.000 gasten geteld. Het jaar ervoor waren dat er 275.000. In 2019 meldden zich zelfs 397.000 mensen op de stranden van Stroombroek. In twee jaar tijd dus bijna een halvering.

Schaatspret
2021 begon met schaatspret! Voor het eerst in jaren was het weer mogelijk om op de meren te kunnen schaatsen. Onder andere Bussloo, Strand Nulde, Strand Horst, Zandenplas en Wylerbergmeer waren dichtgevroren en trokken grote aantallen fanatieke schaatsers. De zomer van 2021 is kort samen te vatten: aardig weer, even geen coronasluitingen en gelukkig veel ruimte voor bezoekers. Het was wat natter dan normaal en het aantal echt drukke dagen bleef beperkt. 17 juni ging de boeken in als meest tropische dag ooit, terwijl het uiteindelijk maar 17 dagen echt zomers werd. Hiervan vielen 12 dagen in de eerste helft van juni. “2021 heeft laten zien dat ook wanneer de temperaturen niet boven de 30 graden uit komen onze recreatiegebieden populair zijn. Met extra inzet op sport, wandelen en spelen zijn onze gebieden op elke dag van het jaar aantrekkelijk”, aldus directeur Kees Rutten.
Recreatiegebieden in Achterhoek en Liemers goed voor bijna 800.000 bezoekers In de Achterhoek en Liemers trokken Rhederlaag, Hilgelo, Stroombroek, Hambroekplas en Nevelhorst weer veel bezoekers. Vooral veel Duitse badgasten wisten Hilgelo weer te vinden. De nieuwe speeltoestellen op Stroombroek en Hilgelo wisten veel gezinnen te trekken. Op Hilgelo vonden aan het eind van het seizoen nog drie evenementen.
“We zijn blij dat we eraan hebben kunnen bijdragen dat mensen plezier hebben gehad en de deur uit zijn gegaan in 2021. Recreëren e is en blijft een levensbehoefte voor veel mensen”, aldus directeur Kees Rutten.

Advertenties doorgeplaatst vanuit Doetinchems Vizier