HCI gaf rondleidingen door de betonfabriek. Foto: Achterhoekfoto.nl/Liesbeth Spaansen

HCI gaf rondleidingen door de betonfabriek. Foto: Achterhoekfoto.nl/Liesbeth Spaansen

Techniekfestijn besluit 100ste verjaardag HCI

Economie

HENGELO – Om het jubileum van de honderdjarige Hengelosche Cement Industrie (HCI) knallend af te sluiten, stond een groots Techniekfestijn op het terrein in Hengelo op het programma. Het ging de wensen van de directie van Bouwcenter HCI Wim Lubbers en Loek Wensink te boven. Honderden liefhebbers van techniek vermaakten zich zaterdag 11 juni opperbest bij maar liefst 55 stands.

Door Liesbeth Spaansen

“Het loopt de hele dag gezellig door”, vertelt Wim Lubbers enthousiast. Bezoekers hebben plattegrond met overzicht van de stands meegekregen. “Wat ook opvalt is het grote aantal kinderen dat met ouders is meegekomen. Dat zij interesse hebben in techniek, dat is geweldig.” De kinderen maakten nachtlampjes, goten fotohouders in beton, verzetten pallets, wisselden banden en schroefden grote schroeven.

Meerdere demonstraties konden op belangstelling rekenen: tegelzetten en voegen, de brandweer knipte auto’s open, er stond een Dakar truck, trialmotoren trotseerden een parcours van beton en hout en een kettingkunstenaar maakte van hout mooie vogels.

In de showroom waren proeverijen van kaas, wijn en whisky en er werd gekookt. Badkamers werden virtueel bekeken. Om een overzicht te krijgen van het enorme terrein van HCI was een ronde in het reuzenrad de oplossing.

Nadat op alle vestigingen F1 race-simulatoren hadden gestaan, zodat klanten en personeel konden meedoen om de titel ‘snelste bouwvakker’ te behalen, werd deze dag de grote finale gespeeld.

Het was een groot (techniek)feest. Het jubileum is met recht goed afgesloten: een dagvullend programma met ook nog foodtrucks, een HCI- én pub quiz, de bus van het Technieklokaal en muziek van Radio Ideaal. Het zonnetje werkte ook prima mee, het regende van de complimenten. Bezoekers vonden het “een zeer goed georganiseerde dag!”


Meer foto’s op Achterhoekfoto.nl

Advertenties doorgeplaatst vanuit Doetinchems Vizier