De 16-jarige Megan van Son uit Doetinchem. Foto: Roel Kleinpenning
De 16-jarige Megan van Son uit Doetinchem. Foto: Roel Kleinpenning foto Roel Kleinpenning

Heuvels en Van Son in de ban vande sjerp

wo 29 dec 2021, 10:40 Interviews & Achtergrond

DOETINCHEM - De een werd gescout bij de Bakker Bart, de ander gewoon op straat. Vervolgens hebben beiden de castingdag doorstaan en zijn nu deelnemer in de finale van Miss Beauty Gelderland en Miss Teen Gelderland. De Doetinchemsen Jaëlla-Madé Heuvels (23) en Megan van Son (16) dingen mee naar beide prestigieuze titels, maar zijn nuchter genoeg om te beseffen dat het leven ook zonder sjerp gewoon doorgaat.

Door Remko Alberink

Jaëlla-Madé Heuvels (foto voorpagina) en Megan van Son komen uit Doetinchem en zijn doorgedrongen tot de finale van Miss Beauty Gelderland en Miss Teen Gelderland. Het zijn derhalve spannende tijden voor de beide dames. Miss Beauty Gelderland is voor vrouwen die ouder zijn dan 18 jaar, Miss teen geldt voor meisjes tot en met 17 jaar. 

In gesprek met twee schoonheden uit Doetinchem die ieder hun eigen weg bewandelen. Ultiem doel is de sjerp van Miss Beauty en Miss Teen; de weg loopt daartoe via een provinciale verkiezing in Gelderland. 

Heb je jezelf hiervoor opgegeven?
Jaëlla-Madé: “Nee, ik ben gescout via social media. Binnen een week kreeg ik drie verzoeken om mee te doen. De eerste keer vroeg ik me af wat ik hiermee moest, de tweede keer begon het te kriebelen en de derde keer besloot ik om gewoon mee te doen. Uit mezelf had ik me waarschijnlijk niet opgegeven.”

Megan: “Ik ben gescout bij de Bakker Bart, waar ik als klant was. Iemand kwam naar me toe met de vraag om mee te doen. Ik vroeg me echt af ‘wat is dit nu weer?’ Dat heb ik daarna met mijn ouders overlegd, die stimuleerden me.”

Wat gebeurde er daarna?
Jaëlla-Madé: “Ik werd uitgenodigd voor een castingdag in Nijmegen waar zo’n honderd vrouwen voor uitgenodigd waren. Na elke ronde vielen er wat af, ik zat bij de laatste twintig voor de finale. Dat was best spannend, steeds horen of je nummer zat bij de groep die mocht blijven.”

Megan: “Op de castingdag, die van mij was ook in Nijmegen, was er eerst een voorstelronde, toen een bikinironde en daarna een Engelse ronde waarin je een vraag kreeg die je in het Engels moest beantwoorden. In mijn geval was dat welke sport ik mijn hele leven zou kunnen blijven doen. Mijn antwoord is dansen, dat doe ik veel en heel graag.”

Is er veel jaloezie?
Jaëlla-Madé: “Nee hoor. Kijk, je wil allemaal hetzelfde, maar egoïsme en heftig doen is niet gewenst. Dat moet je niet doen, wordt niemand beter van.”

Megan: “Het zijn allemaal lieve meiden, die strijd merk je niet.”

Wat is je doel?
Jaëlla-Madé: “Ik wil hiervan genieten en daarna mij richten op een baan in de pedagogiek. Ik ben afgelopen zomer afgestudeerd als pedagoge`. Deze deelname en de bijbehorende trainingsdagen vind ik leuk, er is echter geen man overboord als ik niet win.”

Megan: “Je wilt graag een voorbeeld zijn voor andere meiden. Ik ben niet echt een model-typetje, maar ik vind het hartstikke leuk. Door mijn deelname hoop ik andere meiden die misschien onzeker zijn te steunen.”

Hoe vullen jullie je dagen?
Jaëlla-Madé: “Een vriendin heeft een boetiek geopend in Doetinchem, daar werk ik een half jaar. Dat valt perfect samen met de trainingen voor de Miss-verkiezing. Vroeger zat ik op het Ulenhof College.”

Megan: “Ik zit nog op school, ik zit op het Graafschap College en volg daar de opleiding maatschappelijke zorg.”

Ben je als beauty hele dagen met je uiterlijk bezig?
Jaëlla-Madé: “Nee hoor, al sport ik wel vier of vijf keer per week in de sportschool. Ik doe dan voornamelijk aan krachttraining. Helaas kan dat niet nu de sportscholen dicht zijn. De buitenkant is natuurlijk wel belangrijk, maar niet alles draait om het het uiterlijk hoor.”

Megan: “Echt niet, en als ik niet win denk ik ook niet meteen dat mijn leven mislukt is of zo.”

Hoe reageert je omgeving op je deelname?
Jaëlla-Madé: “Ik heb erg veel positieve reacties gehad. Erg veel mensen zijn positief over mijn deelname.”

Megan: “Mijn vriendinnen vinden het hartstikke leuk. Ik kan er niet echt één leukste reactie uithalen, er zijn zoveel positieve reacties.”

Kunnen mensen stemmen en wanneer is de finale?
Jaëlla-Madé: “Daarvoor kunnen mensen naar de website gaan om via sms te stemmen. Hoe de finale er precies uit ziet, is nog een beetje ongewis, net zoals dat voor de komende trainingsdagen geldt. We hebben een keer een catwalk-training gehad, maar daarna ging de training niet door.”

Megan: “De finale is eind februari. Hoe dat precies verloopt is nog onduidelijk vanwege de corona-maatregelen.”
Met de poging van het duo proberen de Doetinchemsen in de voetsporen van hun plaatsgenote Nikki Prein te treden. Nikki werd in 2019 Miss Beauty of Gelderland en vervolgens ook Miss Beauty of the Netherlands 2019. Ze won daarmee een ticket naar de Filipijnen om Nederland te vertegenwoordigen bij Miss Earth en behaalde in Azië een fantastische top 10-plek. Momenteel maakt Nikki deel uit van de organisatie van de Miss Beauty-verkiezing in Gelderland.


missbeautynetherlands.com/gelderland

De 23-jarige Jaëlla-Madé Heuvels uit Doetinchem.

Advertenties doorgeplaatst vanuit Doetinchems Vizier