Zorgboerderij Slangenburg. Foto: PR
Zorgboerderij Slangenburg. Foto: PR

Open dag bij zorgboerderij Slangenburg

Landbouw

DOETINCHEM - Op zaterdag 25 juni houdt Stichting Zorgboerderij Slangenburg open huis! Van 10.00 tot circa 15.00 uur staan de collega’s van de boerderij klaar om buren, stadsgenoten en geïnteresseerden rond te leiden op de locatie aan de Kommendijk 3 in Doetinchem. Wil je meer weten over dagbestedingsactiviteiten, of ben je benieuwd naar de HartWerk B.V. en vrijwilligerswerk? Dan ben jij van harte welkom! Ook zijn Staatsbosbeheer, Voedselbank Doetinchem en Stichting Landschapsbeheer Gelderland (SLG) aanwezig om activiteiten te verzorgen.

Stichting Zorgboerderij Slangenburg verzorgt al sinds 2007 arbeidsmatige dagbesteding op landgoed Slangenburg. De zorgboerderij is een voorliggende voorziening van de gemeente Doetinchem, wat betekent dat iedere Doetinchemmer hier terecht kan voor dagbesteding of vrijwilligerswerk, zonder indicatie of verwijzing.

Rondleiding
“Voor de tweede keer in onze bestaansgeschiedenis kunnen we de deuren openen voor een open dag. Er is inmiddels weer veel te vertellen en te zien! Graag nemen we jullie mee voor een rondleiding over het erf om kennis te maken met de verschillende projecten van de zorgboerderij”, vertellen de woordvoerders.
“Dit jaar hebben we onze moestuin flink uitgebreid om nog meer groenten te kunnen leveren aan de Voedselbank en stichting Mini Manna Markt. Voor de echte ‘an pakkers’ staan gereedschappen en collega’s klaar om een handje te helpen in de moestuin.
Benieuwd naar wat de HartWerk B.V. en sociaal ondernemerschap precies inhouden? Ons team zal deze dag ruim tijd besteden aan het geven van uitleg en beantwoorden van vragen.”

Biodiversiteitsplan
SLG heeft voor de zorgboerderij een biodiversiteitsplan ontwikkeld zodat het erf nog beter tot zijn recht komt in. Hierbij valt te denken aan landschappelijke bloeiende linten in de vorm van bijenhagen, bijenbosjes, boomgaarden, bloemrijke linten en vooral ook geleidelijke overgangen tussen deze elementen. Soms kan aangepast beheer al voldoende zijn om langdurig voedselaanbod en natuurlijke nestgelegenheid te ontwikkelen.
Aangrenzende eigenaren worden uitgenodigd om ook mee te doen en zijn van harte welkom om uitleg te krijgen. Ook geïnteresseerden die graag mee zouden willen werken aan het herstel en in standhouden van het landschap kunnen uitleg van SLG krijgen.
Wie met de fiets komt, krijgt een lekker vers Naobersapje!

Zorgboerderij Slangenburg. Foto: PR
Zorgboerderij Slangenburg. Foto: PR

Advertenties doorgeplaatst vanuit Doetinchems Vizier