Afbeelding

Taart voor vrijwilligers

Maatschappij

DOETINCHEM - “Ken jij iemand die zich vrijwillig inzet om anderen te helpen? En vind jij dat deze vrijwilliger het verdient om extra in het zonnetje gezet te worden en kans moet maken op een slagroomtaart? Laat ons dan snel weten wie deze persoon is en waarom jij vindt dat de vrijwilliger een heerlijke taart moet krijgen.”

Die oproep doet de Vrijwilligerscentrale Doetinchem.
Op 7 december is het de Nationale Dag van de Vrijwilliger en wordt de vlag uitgehangen voor alle vrijwilligers. Dit doet de Vrijwilligerscentrale samen met de gemeente Doetinchem. “Wij vinden namelijk dat alle vrijwilligers onmisbaar zijn”, aldus coördinator Tanja Beerten.
“We kennen allemaal wel iemand die zich belangeloos inzet om een ander te helpen. De behulpzame buur die helpt met het ophangen van een plank. De vrijwilliger die spelletjes doet met de oudere medemens, mensen vervoert naar het ziekenhuis, als maatje meegaat voor de boodschappen of de vrijwilliger die scheidsrechter is bij een sportwedstrijd. Al deze mensen zijn onmisbaar! Hoe groot of klein hun vrijwillige inzet ook is.”
Laat de Vrijwilligerscentrale via Facebook, mail of de post weten wie er een taart verdient en waarom. Doorgeven is mogelijk tot zondag 12 december. Beerten: “Vermeld ook je contactgegevens zodat we je kunnen bereiken. De vrijwilliger die aangemeld wordt, moet hiervan op de hoogte zijn. Dezelfde vrijwilliger meerdere keren aandragen heeft geen zin. Wij zullen af en toe een verhaal uitlichten op onze sociale kanalen. Op die manier willen we zoveel mogelijk vrijwilligers in het zonnetje zetten.”
De contactgegevens van de Vrijwilligerscentrale Doetinchem zijn: Terborgseweg 21 7001 GM Doetinchem, info@vrijwilligerscentraledoetinchem.nl of bel 0314-366734.

Advertenties doorgeplaatst vanuit Doetinchems Vizier