In Doetinchem wordt een proefreis georganiseerd. Foto: PR
In Doetinchem wordt een proefreis georganiseerd. Foto: PR ROB KLEERING VAN BEERENBERGH

OV-ambassadeurs maken ouderen wegwijs in bus en trein

Maatschappij

DOETINCHEM - Omdat lang niet alle ouderen weten hoe het allemaal werkt in het openbaar vervoer organiseren OV-ambassadeurs speciaal voor senioren een inloopspreekuur en een proefreis in Doetinchem.

OV-ambassadeurs zijn ervaren OV-reizigers die vrijwillig leeftijdsgenoten op weg helpen. Zij beantwoorden tijdens het maandelijkse inloopspreekuur vragen over reizen met bus en trein. Met duidelijk informatiemateriaal krijgen senioren uitleg over de OV-chipkaart, tarieven en abonnementen, het plannen van een reis en in- en uitchecken bij diverse vervoerders. Ook worden zij gewezen op de mogelijkheid van het maken van een proefreis. Belangstellenden mogen kosteloos en vrijblijvend binnenlopen. Het OV-inloopspreekuur wordt op woensdag 18 mei van 10.30 tot 12 uur gehouden in de Bibliotheek Doetinchem (IJsselkade 13).

Proefreis
Tijdens de proefreis vanuit Doetinchem die op 1 juni gepland staat, laten OV-ambassadeurs senioren oefenen met het reizen met bus en trein. Op de stations krijgen zij duidelijk uitgelegd hoe ze met hun OV-kaart kunnen in- en uitchecken bij verschillende vervoerders en hoe de kaartautomaat werkt. Ook kunnen zij oefenen met het laden van reissaldo en het ophalen van verschillende producten, zoals een keuzedag en meereiskorting.
Er wordt op eigen kosten gereisd. Neem daarom een geldige OV-chipkaart mee of koop tijdens de proefreis een kaartje. Na aanmelding worden de deelnemers geïnformeerd over het exacte tijdstip en opstapplaats. Aanmelden voor de proefreis kan via onderstaande website of door te bellen met de OV-ambassadeurs via tel. 038-4540130.

Telefonisch spreekuur
De OV-ambassadeurs houden ook telefonische spreekuren. Via het nummer 038-3037010 zijn zij van maandag tot en met vrijdag bereikbaar van 10 tot 12 uur en voorts op de dinsdag en donderdag van 13.30 tot 15 uur en de maandag en woensdag van 18.30 tot 20 uur. Zij hebben de antwoorden op vragen als hoe men een OV-chipkaart aanvraagt of hoe de 40 procent korting voor samen reizen werkt. Wilt u meer weten over de coronamaatregelen in het OV of juist informatie over verlenging van abonnement, keuzedagen en/of bent u (onverwacht) noodgedwongen afhankelijk van OV maar u weet nog niet hoe het werkt? De OV-ambassadeur neemt met u het antwoord door.


www.ervaarhetov.nl/proefreis
www.ervaarhetov.nl/ov-ambassadeur

Advertenties doorgeplaatst vanuit Doetinchems Vizier