Samen maken we (duo)fietsen mogelijk voor iedereen die het niet (meer) zelfstandig kan. Foto: Ruud van der Loos

Samen maken we (duo)fietsen mogelijk voor iedereen die het niet (meer) zelfstandig kan. Foto: Ruud van der Loos

Duofietsen mogelijk maken voor iedereen

Maatschappij

DOETINCHEM - In en rondom de gemeente Doetinchem kun je heerlijk fietsen. Voor inwoners die minder mobiel zijn is die mooie omgeving helaas maar beperkt toegankelijk. Terwijl het juist dan extra fijn is om lekker naar buiten te gaan, in beweging te blijven en onder de mensen te zijn. Samen fietsen en genieten op een duofiets dat wil Fietsmaatjes.NL ook mogelijk maken in Doetinchem en daarvoor zoekt zij enthousiaste vrijwilligers.

Fietsmaatjes is al in 35 Nederlandse gemeenten succesvol. Een landelijk initiatief dat iedereen die niet (meer) zelfstandig kan fietsen in staat stelt om samen met een fietsmaatje (fietsvrijwilliger) op een (elektrisch ondersteunde) duofiets op pad te gaan. Door Fietsmaatjes zijn mensen vaker buiten, meer in beweging, en krijgen ze meer sociale contacten. Samen lekker fietsen en genieten!
We zoeken enthousiaste mensen die willen helpen om Fietsmaatjes in Doetinchem op te zetten. Fietsmaatjes.NL begeleidt en ondersteunt dit met onder andere een draaiboek, cursussen en hulp bij fondsenwerving. Met een team van minimaal zes mensen willen we Fietsmaatjes Doetinchem in de steigers zetten. De te verdelen rollen in deze fase zijn onder meer: voorzitter, secretaris, penningmeester, algemeen bestuursleden, coördinatoren vrijwilligers & gasten, fietsbeheerders, coördinator PR & communicatie, websitebeheer, vrijwilligersbeleid. Als we eenmaal van start zijn, gaan we fietsvrijwilligers werven.
“Afgelopen zomer heb ik, Anneke Kuit, gemerkt dat het in Doetinchem niet mogelijk is een duofiets te gebruiken als je niet verbonden bent aan een zorginstelling. Maar ook voor mensen, die zelfstandig wonen kan erop uittrekken met een duofiets van grote betekenis zijn. In een stad als Doetinchem moet dit een normale zaak worden. Daarom wil ik me inzetten om het Fietsmaatje-project van de grond te tillen.” Hans Legebeke voegt daar aan toe: “Binnen het bestuur van de Fietsersbond-Doetinchem komt regelmatig het voordeel van fietsen aan de orde. Voordelen voor de samenleving maar ook op fysiek en sociaal vlak. Vanuit die optiek wil ik het graag mogelijk maken dat meer mensen mogelijkheden krijgen om ook de pedalen in beweging te zetten en te genieten van het gezamenlijk fietsen.”
Op woensdag 22 februari, ‘s avonds om 19:30 organiseren we een informatiebijeenkomst in “de Hofstede’, Onstein 77, 7006 JR Doetinchem. Iedereen die het leuk vindt om mede-initiatiefnemer te worden, is welkom! Kom meer te weten over Fietsmaatjes en proef de sfeer, dan kun je daarna bepalen of je ook actief wilt worden bij Fietsmaatjes. Indien je meer informatie wilt of je aan wilt melden voor de informatiebijeenkomst stuur je een e-mail naar: hlegebeke@me.com Meer informatie: www.fietsmaatjes.nl

Advertenties doorgeplaatst vanuit Doetinchems Vizier