Ouderen én studenten genoten van elkaars gezelschap. Foto: PR

Ouderen én studenten genoten van elkaars gezelschap. Foto: PR

‘Superleuk, zo’n middag samen sjoelen!’

Maatschappij

DOETINCHEM - “Wanneer komen de studenten nóg een keer?”, vroeg één van de bewoners van Den Ooiman na afloop. “Het was zo gezellig”. In het kader van Maatschappelijke Diensttijd gingen eerstejaars studenten van de opleiding Sociaal Werk van het Graafschap College op een woensdagmiddag naar Den Ooiman van Sensire en woonzorgcentrum Croonemate van Markenheem in Doetinchem. Om met bewoners te wandelen, spelletjes te doen, koffie te drinken en te kletsen. Om hen nét dat extra beetje aandacht te geven. Bij Croonemate werd zelfs samen met bewoners een mooi paasbloemstuk gemaakt.

“Het is prachtig om te zien hoe mensen opleven van de oprechte aandacht die ze krijgen”, zegt Jiske van Braak, projectcoördinator van Present. “Het was aan de bewoners te zien dat zij genoten van de aanwezigheid van de studenten die dag.” Of zoals één van de bewoners het zei: “Wij zien vaak dezelfde gezichten dus ik vind het hartstikke fijn om eens nieuwe mensen te zien.”
Ook de studenten vonden het een gezellige en leerzame middag: “Het is erg leuk om samen met de ouderen iets te doen”, zegt een van hen. “Ik vond het super leuk! Sjoelen met een van de ouderen is me echt bijgebleven”, zegt een ander enthousiast.

Present
Heb jij ook zin om samen met vrienden, collega’s of familieleden een kwetsbare stadsgenoot te helpen of ouderen een mooie middag te bezorgen? Meld je dan bij Present, geef aan wat je leuk vindt om te doen en alles wordt voor je geregeld. Coördinator van Present Doetinchem is Josefien Nahuis, josefien.nahuis@presentdoetinchem.nl of tel. 06-4860 8993. Of neem een kijkje op de website.


www.presentdoetinchem.nl

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant