Tieme, in het donkerblauwe FC Robinstijn shirt, aan de hand van Alexander Büttner. Archieffoto: De Graafschap Media

Tieme, in het donkerblauwe FC Robinstijn shirt, aan de hand van Alexander Büttner. Archieffoto: De Graafschap Media

FC Robinstijn ‘Fan of the match’ bij De Graafschap

Maatschappij

DOETINCHEM/ULFT – Kinderen die om welke reden dan ook verdienen om eens een dag in het zonnetje gezet te worden. FC Robinstijn kan zo’n dag in het bijzijn van ouders, broertjes en zusjes tot in de puntjes regelen. “Kinderen beleven op deze manier écht de dag van hun leven.”

Door Hans Hissink

FC Robinstijn is geen nieuwe voetbalclub in deze regio, maar een stichting die voetbalwensen van kinderen in vervulling laat gaan. Kinderen in de leeftijd van 5 tot 18 jaar die het, om welke reden dan ook, verdienen om eens een dag in het zonnetje gezet te worden. Omdat zij ernstig of langdurig ziek zijn geweest, als zij een geestelijke of lichamelijke beperking hebben, een dierbare persoon hebben verloren, een ernstig ziek of gehandicapt broertje of zusje hebben waarbij het vaak zelf in de schaduw komt te staan of iets ingrijpends hebben meegemaakt in hun leven. Kortom FC Robinstijn is er voor ieder kind dat eens een keer in het zonnetje gezet mag worden, om het op te laten fleuren.

In deze regio zijn vijf vrijwilligers betrokken bij FC Robinstijn. Zij willen kinderen een onvergetelijk moment bezorgen bij de voetbaltrots in de Achterhoek, De Graafschap. Roel Salemink uit Ulft is één van die vrijwilligers. “Ik ben erbij betrokken geraakt door Fedor Bergevoet. Hij is coördinator voor FC Robinstijn bij De Graafschap en vroeg mij of ik hem als vrijwilliger kon helpen om voetbalwensen voor kinderen uit te laten komen. Ik ben al jarenlang supporter van deze mooie club en heb zelf kinderen dus daar hoefde ik niet lang over na te denken. Door dit soort activiteiten ervaar je dat het allemaal niet zo vanzelfsprekend is dat kinderen gelukkig zijn en een onbezorgd leven kunnen leiden.”

Mooi en waardevol
De Graafschap en FC Robinstijn willen op De Vijverberg graag iedere thuiswedstrijd een kind welkom heten dat een extra steuntje in de rug verdient. In het bijzijn van ouders, broertje of zusje kan een mooi voetbalmoment op De Vijverberg tot in de puntjes geregeld worden. “Het is heel mooi en waardevol dat De Graafschap een verbintenis is aangegaan met FC Robinstijn. De kinderen stralen en zijn blij als zij op De Vijverberg zijn,” aldus Roel Salemink.

De kinderen worden op De Vijverberg altijd begeleid door twee vrijwilligers van FC Robinstijn. “Het kind wordt als ‘Fan of the match’ met de ouders, broertje, zusje of vriendje ontvangen bij de hoofdingang, dan gaan we naar de persruimte en vervolgens naar het spelershome. Daarna krijgt het een voetbaltenue aan van FC Robinstijn en mag het, samen met de andere player escorts, met de spelers het veld op. Met een beker drinken wordt dan de wedstrijd gekeken en na afloop ontmoet het kind zijn of haar favoriete speler. Vaak zijn er ook andere spelers die dan even aansluiten,” legt Roel uit.

Directeur algemene zaken van De Graafschap, Michael Ogubai, vertelt waarom de Achterhoekse trots nauw verbonden is met FC Robinstijn. “Deze stichting laat de magie van het voetbal zien en zorgt dat van vele kinderen hun droom wordt gerealiseerd bij hun favoriete voetbalclub. Sinds twee seizoenen werken wij samen om de dromen van Achterhoekse jongens en meisjes met een blauw-wit hart werkelijk te maken. Door het inwilligen van dromen beleven kinderen een heerlijke middag of avond in het stadion of met een speler waarin ze op een positieve manier het stralende middelpunt zijn. Dat onze prachtige club een cruciale rol mag hebben in dit verhaal is bijzonder. Voor De Graafschap is het zien van de glimlach van het kind en het geluksmoment voelen van naaste familie en vrienden iets waar je stil van wordt. Dit gaat terug naar de rol van het voetbal in de samenleving: verbinden, herinneringen maken, geven en delen. Het maakt onze trots op De Graafschap als hart van de regio alleen maar groter en verstrekt de band tussen onze club en onze supporters. De Graafschap en FC Robinstijn geven invulling aan ‘meer dan voetbal’ en zorgen voor herinneringen voor het leven.”

Stichting FC Robinstijn heeft veel ambassadeurs uit de voetbalwereld, waaronder Ralph Seuntjes. Hij voetbalt sinds dit jaar weer bij De Graafschap.

Voetbaldroom
FC Robinstijn probeert de eigen voetbaldroom of fantasie van een kind uit te laten komen. Ieder kind heeft zijn eigen specifieke voetbalwens en FC Robinstijn probeert deze wens ‘op maat’ te vervullen. “Als je als volwassen betrokkene bij het kind denkt dat hij of zij in het zonnetje gezet moet worden om welke reden dan ook, meld het kind dan aan.” Samen het onmogelijke mogelijk maken. Zo bezorgt FC Robinstijn kinderen écht de dag van hun leven! Via de website van de stichting kan een voetbalwens aangemeld worden.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant