De bijdrage van Buurtinitiatief Het Palet aan de landelijke opschoondag #supportervanschoon. Foto: Wim van Hof

De bijdrage van Buurtinitiatief Het Palet aan de landelijke opschoondag #supportervanschoon. Foto: Wim van Hof

vanHof-fotografie

Zakken vullen bij opschoondag buurtinitiatief Het Palet

Maatschappij

DOETINCHEM - De zwerfvuilbrigade van Buurtinitiatief Het Palet heeft afgelopen zaterdag voor de derde keer een opruimactie op touw gezet in de West-Indische buurt. Dit deel van de wijk is door het buurtinitiatief geadopteerd bij de landelijke organisatie. Burgemeester Marc Bouwmans en wethouder Rens Steintjes kwamen tijdens de werkzaamheden een kijkje nemen in de Palettuin aan de Antillenstraat /St. Maartenstraat in Doetinchem-Noord.

Het werd een succesvolle actie. Buurtbewoners haalden vuilniszakken vol zwerfafval op: een mooie bijdrage aan een fijne, schone woon- en leefomgeving. In de wijk is ook een zwerfvuilteam actief, dat op elke tweede vrijdag van de maand de ronde doet. De groep komt om 9 uur bijeen in De Knoop aan de Mullerstraat 46 en sluit daar ook rond 10.15/10.30 uur de inspanningen af met een kopje koffie/thee. Helpers zijn altijd welkom, en aanmelden is niet nodig. Materiaal is beschikbaar.
De zwerfvuilbrigade hoopt in de toekomst alle initiatieven die zich in de gemeente Doetinchem bezighouden met rommel opruimen met elkaar te verbinden tot een breed netwerk. Hierover is hierover een gesprek met de gemeente, diverse zwerfvuilinitiatieven, scholen en ondersteunende partijen om Doetinchem als schone en groene gemeente op de kaart te zetten.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant