Divertimento. Foto: PR
Divertimento. Foto: PR PR

Kamerorkest Divertimento terug op het podium

Muziek

DOETINCHEM  - Corona heeft het concertprogramma van Kamerorkest Divertimento ruim twee jaar onderbroken. Maar nu keert het orkest terug op het podium, op zaterdag 23 april in de Stadswal in Doetinchem, met een compact en overwegend lichtklassiek programma. Het concert begint om 14.30 uur en de entree is 10 euro.

Dirigent Jacinta Molijn is blij om eindelijk weer eens met Divertimento op het podium te staan. “We waren in het voorjaar van 2020 een heel eind op streek voor een concert, toen de coronamaatregelen ingingen en alles werd afgelast. De laatste maanden hebben we weer flink kunnen repeteren. We hebben het publiek gemist. Hoogste tijd voor een optreden!”

Feestelijk en energiek

Het concertprogramma op 23 april is heel gevarieerd, voor zowel orkest als publiek. De openingsmuziek van Léo Delibes is ronduit feestelijk. Deze 19e-eeuwse componist maakte een bewerking van oude dansen in renaissancestijl, onder de titel Le Roi s’amuse.

Ook staan twee delen uit symfonie 104 van Joseph Haydn op het programma, zijn laatste symfonie, ook bekend als ‘London’, verwijzend naar de stad waar hij destijds verbleef. Het is vrolijke, energieke muziek. Hierna volgt op en top Engelse romantiek in twee korte composities van Edward Elgar.

Een onbekendere componist op het programma is Johann Wilhelm Wilms, van wie het orkest een lieflijk andante speelt. Daarna volgt een verrassend speels werk: Claude Debussy’s komische Golliwogg’s Cakewalk. Als uitsmijter laat het orkest twee Argentijnse tango’s horen. Jacinta Molijn: “Het leuke daarvan is dat we les gehad hebben van een echte tangospecialist. Want deze muziek vraagt om een heel andere speelstijl dan klassieke werken. Het speelplezier spat er vanaf!”

Nieuwe leden welkom

Kamerorkest Divertimento is een van de twee klassieke orkesten in de muzikale gemeenschap van muziekschool Amphion. Divertimento bestaat al ruim 40 jaar en speelt muziek uit alle genres van de klassieke muziek. In het orkest is momenteel volop plaats voor nieuwe leden, zowel bij de strijkers als bij de blazers. Kijk voor meer informatie over het concert en het orkest op www.divertimentodoetinchem.nl

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant