Uitdeeldag in Doetinchem. Foto: PR
Uitdeeldag in Doetinchem. Foto: PR PR

Inwoners Doetinchem versterken biodiversiteit op eigen terrein

Natuur

DOETINCHEM - Particulieren uit het buitengebied van Doetinchem hebben vorige week zaterdag de beplanting en nestkasten voor het versterken van de biodiversiteit op hun terrein ontvangen. 

Zij hebben meegedaan aan het project ‘48 biodiversiteitsplannen’ van Stichting Landschapsbeheer Gelderland (SLG), dat gefinancierd wordt door de gemeente Doetinchem en de Provincie Gelderland. Deelnemers gaan 1680 struiken, 34 laan- en fruitbomen en op hun eigen terrein planten en ook nestkasten ophangen.
Er zijn inmiddels 18 biodiversiteitsplannen gemaakt waarvan vrijwel iedereen maatregelen heeft getroffen om de biodiversiteit te versterken. Voor iedere deelnemer is een gratis biodiversiteitsplan opgesteld. Daarin staat hoe de bewoners op hun terrein de biodiversiteit en het streekeigen landschap kunnen versterken. Denk aan het aanplanten van inheemse bomen en struiken, zoals meidoorn, hazelaar en Gelderse roos of knotbomen, laanbomen en hoogstamfruitbomen op het erf en in het landschap. Ook het inzaaien van kruiden en het plaatsen van kasten voor zangvogels en egels is onderdeel van het project. Deelnemers konden met korting de beplanting, zaaigoed en nestkasten aanschaffen.
Ook interesse in een biodiversiteitsplan? Er is nog plek voor een aantal aanmeldingen. Aanmelden kan via www.landschapsbeheergelderland.nl/biodiversiteitsplan-doetinchem/.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant